Bir adım önde...
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
mehmetkesim
 
ANA SAYFA MAGAZİN SİNEMA MÜZİK MEDYA FOTO GALERİ VİDEO GALERİ TÜMÜ
ANTALYA   15/21 °C
 
 
    Doç. Dr. Yurdagül AtunYazdı:Doğru mu, Yalan mı?  
 
    GAÜ 'de Özel Günde Beyaz Önlük Töreni  
 
    Zirvedeki Kadınlar Söyleşisi GAÜ'de Gerçekleşti  
 
    GAÜ Sri Lanka Kampüsü’nde Coşkulu Mezuniyet Töreni  
Davut Çetin Ağır Konuştu : Bu sürec ATSO'nun 140 yıllık tarihine bir kara leke olarak girecek
Davut Çetin Ağır Konuştu : Bu sürec ATSO nun 140 yıllık tarihine bir kara leke olarak girecek
 
Davut Çetin, Seçim sürecinin ATSO'nun 140 yıllık tarihine bir kara leke olarak gireceğini belirterek, "7.5 yıldır burada görev yapıyorum, böyle bir rant görmedim. En çok üzüldüğüm nokta da ATSO'nun itibarının bu kadar zedelenmesidir"
 
19 Ekim 2022 Çarşamba - 16:50

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) seçimini 59-58 oyla kazandığı ilan edilip mazbatasını alan daha sonra , Yüksek Seçim Kurulu (YSK) yapılan itirazla  alınan kararla 56 oyun iptal edilmesiyle başkanlığı kaybeden Davut Çetin, bu sürecin ATSO'nun 140 yıllık tarihine bir kara leke olarak gireceğini iddiaa ederk, "7.5 yıldır burada görev yapıyorum, böyle bir rant görmedim. En çok üzüldüğüm nokta da ATSO'nun itibarının bu kadar zedelenmesidir" dedi.Mazmatasını alarak Başkanlık koltuğuna oturan Ali Baharı eleştirip iseçim sürecine dair iddialarda bulundu.
YAŞANAN SEÇİM SÜRECİNİN AYRINTILARINI ANLATTI ,İDDİALARDA BULUNDU 
. Seçim sürecine siyasetin de karıştığını aktaran Çetin, ATSO başkanı olduğu dönemde 'siyaset yapmayacağım' dediğini hatırlatarak, "Ama şimdi demiyorum artık" dedi. Koltuğun çok kirlendiğini belirten Çetin, hiç kimsenin o koltukta bundan sonra huzurla oturamayacağını kaydetti.
Davut Çetin, kırmızı listeden meclis üyellerininde bulunduğu  kalabalık bir grubun yer aldığı  basın toplantısı düzelendi.
Çok uzun süren bu süreçte çok ciddi olaylar ve bilgi kirliliği yaşandığına dikkati çeken Davut Çetin, 140 yıllık ATSO'nun tarihinde 7.5 yılı başkanlık, 7 yılı başkan yardımcılığı 23 yıldır görevler aldığını, en ufak bir leke gelmeden, gururla, çok ciddi projeler yaptıklarını söyledi. Ortada çok ciddi yanıltıcı laflar olduğunu belirten Davut Çetin, seçim öncesi, seçim anı ve seçim yapıldıktan sonra yapılanlarla ilgili değerlendirmede bulundu.
SEÇİM SIRASINDA YAŞANANLAR BUGÜNE KADAR YAŞANMADI
Bugüne kadar yaşanmamış bir süreç yaşadıklarını söyleyen Çetin, seçim kararı sonrası her şey seçim takvimine göre yürürken, seçim listeleri askıya çıkacağı pazartesi günü öncesinde Kepez İlçe Seçim Kurulu'nun, 'Perşembe günü mesai bitimine kadar Ali Bahar veya avukatına seçim listelerinin verilmesi' diye bir karar aldığını söyledi. Çetin, “Böyle bir karar olamaz, burada sadece bir taraf yok aday olarak. O dönemde 3 aday vardı, bir kişi adına 'Seçim listelerini verin, diğerlerini pazartesi günü askıya çıkın' denemez. Seçim kurulunun taraftarlığı burada başladı. Alınan karar hukuk açısından tamamen yanlıştır" dedi.
SANDIK BAŞINDAKİ İTİRAZ OLAYI 
1 Ekim'deki seçimde 36 nolu sandıkta yanlış bir oy kullanma olduğunu ve sandık başında sözlü itirazda bulunduklarını anlatan Çetin, “Avukat ve 36'ncı gruptaki arkadaşlarımız itiraz etti. Ayın 3'ünde de yazılı itiraz ettik, 'sandık başında itirazınız yok' diye sandık tekrar sayılmadı. 36'ncı grubun sandığı, 4 oy fark vardı. 2 mavi oyun girdiği belli değil, 2 oy çektiler, iki sandık yan yana yanlış oy atıldı. Seçim anında yazılı müracaatımız yok diye dikkate bile almadılar. Bu taraf çok önemli, sandık başında muhakkak itiraz olmasını istedi hakim bey. O itirazımız gözardı edildi" diye konuştu.
İLAVE EDİLEN MECLİS ÜYESİ KONUSU
7 Ekim'deki yönetim seçiminin bir gün öncesi 6 Ekim'de yaşanan başka bir olayı anlatan Çetin, “Bir firma iki ayrı grupta 4'üncü ve 8'inci grupta seçime giriyor ve iki grubu da kazanıyor ve firmanın tek yetkilisi var. Bizim yönetmelikte, 'bir kişi iki kişi meclis üyesi olarak oy kullanamaz' diyor. O anda sabah itiraz ediliyor, meclis üyesi istifa ettiriliyor, yedek 1'dekini ekliyorlar. Bunu hiç kimsenin ekleme yetkisi yok. Yönetmeliğimiz açık. Eğer buradan meclis üyesi istifa ederse, diğer listenin en çok oy alan meclis üyesi gelir. Kepez İlçe Seçim Kurulu tekrar karar alıyor, bu eklenen kişi de Boğaçhan Göksu. Hakim beyi arıyorum, 'Zaten çok önemli değil, bir kişi listeye eklensin' falan dedi. Maalesef hukuksuz olarak Boğaçhan Göksu'yu meclis listesine eklediler ve bu daha sonra da Kepez ilçeye başvurup, bizim 56 oyumuzu da iptal ettiren arkadaştır. İlçe seçim kurulunun kararı burada gerçekten çok taraflıdır" dedi.
Daha sonra aynı kişinin, seçimlerden sonra 'şifreli oy kullanılmıştır' diye bir dilekçe verdiğini kaydeden Çetin, “Seçimin en önemli noktalarından biriydi bu şifre lafı ve bizim aldığımız 59 oyun 56'sını iptal ettiler. Biz de İl Seçim kuruluna götürdük. İl Seçim Kurulu yaptığımız savunmayı bir gün inceliyor ve ertesi gün 'siz haklısınız' diyor, bütün oylarımızın geçerli olduğuna karar veriyor ve 'mazbatasını veriniz' diyorlar. Ayın 12'sinde ilçe mazbatamızı vermek zorunda kalıyor ve İl'de 3 hakimin oy birliğiyle bir karar veriyorlar" diye konuştu.
YSK KARARI İÇİN NE DEDİ ?
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin yönetmeliğinin çok açık olduğunu, 'Son karar verici mevkiinin il seçim kuruludur' dediğini belirten Çetin, şöyle konuştu:
“'İl seçim kurulundan sonra YSK'ya itiraz edilemez' der. 'Artık bu seçim bitti' dedik, il seçim kurulu kararı verdi, TOBB yönetmeliğine göre bunlar geçerli, biz görevimize başladık. Ama YSK'ya bu arada bir dilekçe gidiyor. İl seçim kurulu bizden savunma alıp, itirazımızı değerlendirerek 3-0 karar alıyor. YSK'ya dilekçe verilemez olduğu halde veriliyor ve bunu değerlendiriyor. Burada İşlem Meclis üyesi Boğaçhan Göksu üzerinden yürümüştü, YSK'ya da karşımızdaki aday itirazda bulunuyor. Tarihinde görülmemiş bir şekilde karar çıkıyor. Bir gün önce dilekçe veriliyor, ertesi gün YSK toplanıyor, saat 14.00'te toplantıya başlıyor, hatta öncesinden Antalya'da saat 12-13.00'de 'Biz seçimi aldık' naraları atılmaya başlanıyor. Ve 6'ya 5 bu itirazı kabul ediyor. 6'ya 5 demek içerde ciddi bir sıkıntı var demek. O gün alelacele bir ön karar açıklıyor. Daha hiç yapmamış bugüne kadar ön kararlar, sanki yangından mal kaçırma gibi, Kepez ve İl'e yazı yazıyor, 'mazbatasını verin' diyor."
HER SEÇİMDE ÇİZİKLER OLMUŞTUR 
YSK'nın pazartesi açıklanması gereken gerekçeli kararının halen çıkmamasına tepki gösteren Davut Çetin, YSK'nın kararını hukuksuz olarak nitelendirdi. Çetin, “59 değil, 75 de alsak 56 oy iptalle zaten biz seçimi kazanamayacakmışız. Bu güçler girmiş, her şey ayarlanmış, bizim seçimi kazanma ihtimalimiz kalmamış. Odalar ve borsalarda her seçimde çizik olmuştur, 'Bizim listelerimiz tertemiz' diyen arkadaşlarımızın (mavi liste) 58, 57, 56 oy alanı da var. Bunlar nasıl çıktı çizilmedin. Çizilmeyen liste ise hepsi 58 çıkar. Geçen dönem, karşı taraftan bir arkadaş 14 kişi çizerek yönetimimize girdi. Bizim seçimlerimizin hepsinde çizik vardır. 117 kişi hem adaydır hem seçmendir. Karşı tarafta da çizikler var. İlçenin verdiği kararlar çok taraflı. Seçmenin iradesi tamamen yok sayılıyor" diye konuştu.
'BU SÜREÇ ATSO TARİHİNE KARA LEKE OLARAK GİRECEKTİR'
Çok ciddi baskıyla karşılaştıklarını dile getiren Davut Çetin, “Ekonomik baskının ne olduğunu bu salondaki herkes gürdü, gelen mesajlar hala cep telefonlarında. Gerçekten 140 yıllık odanın tarihinde yaşanmamış şeyler yaşadı. Her şeyi parayla alabilecek bir güruhla uğraştık. Bu arkadaşlar 'her şeyi parayla alırız' dedi. Seçim günü akşamı burada 63 üyemiz vardı, sabah 59'a düştük. O gece gelen mesajlar, telefonlar, arabasından yatına, katına kadar teklif geldi. 7.5 yıldır burada hakkaniyetle görev yapıyorum, böyle bir rant görmedim. En çok üzüldüğüm nokta da ATSO'nun itibarının bu kadar zedelenmesidir. Bizim seçim bütçemiz kendi aramızda topladığımız 10-15'er bin TL idi. Toplam 750-800 bin TL'ydi. Ama o gece yaşananlar gerçekten çok acıydı, ATSO'nun 140 yıllık tarihine bir kara leke olarak girecektir" dedi.
'SEÇİMDE GELEN TEKLİFLERİ GÖRSENİZ YÜZÜNÜZ KIZARIR'
1 Ekim'de 65, 6 Ekim'de 63 iken, seçim günü 59'a düştüklerini, buna rağmen seçimi aldıklarını dile getiren Çetin, “O arkadaşlar o isimleri neden yazdı, herkes kendi şahsiyetini, itibarını, şerefini korumak için yazdı. Burada 'kesinlikle çizmeyin' dedim. Gelen teklifleri görseniz yüzünüz kızarır. Ama buna rağmen bütün ekibimizle karşımızda olan herkese rağmen, bu seçimi kazandığımızı gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. İl seçim kurulu son noktadır. İl seçim kurulu da onayları ve mazbatamızı verdi. Ondan sonrası masa başında yapılan işlerdir" diye konuştu.
TOPUYLA TÜFEĞİ İLE BİZE SALDIRDILAR İDDİASI
Muhtemelen bundan sonra ATSO'ya aday olanların cebine 50-100 milyon lira koymak zorunda kalacağını söyleyen Çetin, "Bundan sonra anlaşılıyor ki seçimlerde parası, gücü, siyasi gücü, şehirdeki belli baronları ve rantçıları yanına alanlar seçim kazanacaklardır. Seçimden önce zaten, 'bundan sonra bunlarla uğraşacağım' demiştim. İyi ki demişim. Seçim döneminde bu şehrin bütün rantçıları, baronları, bazı belediye başkanları hepsi karşımıza geçti. Siyaseten bazı belediye başkanları, bazı milletvekilleri karşımıza geçti. Asla yan yana gelemez dediğimiz kurumlar yan yana geldi. Topuyla tüfeğiyle bize saldırdılar" dedi.
Seçim öncesi bir ismin 'maviye oy verme şartıyla üyelerin aidat borcunu ödeme' yönünde duyuru yaptığını anlatan Davut Çetin, “Bu ne demektir, sosyal medya aracılığıyla oy satın almaya giden işlerle başladık. O görüntüyü koymadım, çünkü utanç verici görüntü" dedi.
'BİZ SİZ BİLİRSİNİZ' DEDİK 61-62 OY ALDIK
Seçim sürecinde TOBB delegeleri, Meclis Başkanlığı ve disiplin kurulunu kırmızı listelerin kazandığını anlatan Çetin, diğerlerinde 61 oy almalarına rağmen, yönetim seçiminde 59 oya düşmüş olmasına dikkat çekti, burada çok büyük satın alma işleri olduğunu öne sürdü. Bu süreçte kendisini arayıp 'kaç para lazım sana, parayı ver sen de satın al' diyen az 15-20 iş insanı olduğunu belirten Çetin, 'Cebimde 100 milyon TL lsa kimseye 1000 TL para teklif edemem bana oy ver diye' şeklinde yanıt verdiğini dile getirdi. Çetin, “Yani zorla oy verdirdik 59 oy aldık, 'siz bilirsiniz' dedik 61-62 oy aldık" diye konuştu.
Süreçte 3 kez kutlama aldığını, koltuğun artık oturulamayacak hale geldiğini dile getiren Çetin, koltuğun anormal itibarsız bir duruma geldiğini ve kendi adına yaşattığı bütün olumsuzlar için kamuoyundan özür dilediğini açıkladı. Çetin, "Karşımızdaki bu güruhla hiç kusura bakmasınlar ben ve ekibim uğraşmaya devam edeceğiz. Bu ranta, bu baronlara bu şehri bırakmayacağız" diye konuştu.
ŞİMDİ SİYASET YAPMAYAVAĞIM DEMİYORUM ARTIK
Davut Çetin, soruları da yanıtladı. CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak'ın Ali Bahar'ın avukatıyla YSK'ya gittiği yönündeki soru üzerine bu duyumların kendisine de geldiğini belirten Çetin, “Milletvekilimiz oturup liste taradı onlarla, YSK'ya gitmiş gitmemiş o bile önemli değil. Siyasetin karıştığını hepimiz biliyoruz" dedi. ATSO başkanı olduğu dönemde 'siyaset yapmayacağım' dediğini de kaydeden Çetin, “Ama şimdi demiyorum artık" diyerek, önümüzdeki süreçte siyasete girebileceğinin sinyalini verdi.
ANAYASA MAHKEMESİ SÜRECİ DEVAM EDİYOR
YSK kararını Anayasa Mahkemesi'ne taşımak amacıyla hukuki süreçle ilgili gerekli girişimleri yapmaya devam ettiklerini dile getiren Çetin, “Bu seçim iptal edilse bile artık gerçekten o koltuk çok kirlendi. Hiç kimse o koltukta bundan sonra huzurla oturamaz" dedi.
1 MİLYONLUK RÜŞVET TEKLİFİ İLE İLGİLİ SES KAYDI VAR İDDİASI 
Seçime rüşvet karıştırıldığı yönündeki iddialarla ilgili Davut Çetin, “Yanımda oturan adamı arıyorlar, 'sana talih kuşu kondu' diyorlar. Burada beraberiz, 6 Ekim akşamı, 'ne oldu' diyor. 'Seni mavi listenin yönetimine alıyoruz, 1 milyon liradan fazla kaç para istiyorsan söyle rakamı sen' diyorlar. Evet arkadaşım burada. Bunu herkes biliyor" açıklamasını yaptı. Söz konusu açıklamaya ilişkin meclis üyesi de elindeki ses kaydını dinletebileceğini söyledi.
ALİ BAHARIN  BİRLİKTELİK ÇAĞRISINA CEVABI 'ALİ BEY O TRENİ KAÇIRDI'
Ali Bahar'ın birliktelik yönündeki çağrılarını değerlendiren Çetin, şöyle konuştu:
“Ali bey o treni kaçırdı. Eski başkan 7.5 sene hizmet etmiş, başkan çağrılır, yönetimi çağrılır, devir-teslim böyle yapılır bizim odada. Yangından mal kaçırır gibi hemen oturup karar alınıp, bir günde 3 tane yönetim kurulu toplantısı yapılıp, personelin bütün hesapları dökülüp, savunması alınıp, genel sekreter, bilgi işlem, bütün özel kalem aynı gün görevden alınıp, 14 yıldır genel sekreterlik yapan arkadaştan bahsediyoruz 5 tane savunma istemişler. Önce biraz hakkaniyetli olacaksınız. O genel sekreterle o arkadaşlar da çalışmıştı. Ne kadar düzgün, dürüst ve doğru çalıştığını tüm Antalya bilir. Daha sabah devraldınız, kadını görevden alıp birinci kata indirip, itibarsızlaştırmak ne demek. Hani zeytin dalı uzatmıştınız, hep beraber yönetecektiniz, hiç kimseyle sorununuz yoktu, bu mudur, böyle mi yapılır. Bu pazartesi günü için bütün yönetim kurulu üyelerim için plaket hazırlattım. Bu insanlar 4.5 yıl hizmet ettiler. Böyle mi yapılmalıydı, böyle mi uzlaşıya gideceğiz, böyle mi beraber çalışacağız."

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Başkan Böcek'ten Antalya Kitap Fuarına Davet
 
Başbakan Üstel :: “Girne- Alsancak yolunu Lapta oteller bölgesine, daha sonra da Karşıyaka’ya ulaştıracağız…”
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Akdeniz Bilişim Zirvesi katılımcı sayısıyla rekor kırdı
Bilişim alanında bölgenin en büyük etkinliği olan ve sektörün öncü isimlerini ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Büyükelçi Feyzioğluna :“Çok önemli işler başaracağına inanıyorum”
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Metin Feyzioğlu'nun Türkiye ...
Bartın Üniversitesi Ülkemizi Yine Gururlandırdı
Başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken Bartın Üniversitesi Ülkemizi Yine ...
Fuat Oktay: Hem ülkemizin hem de KKTC'nin meşru haklarını sonuna kadar koruyacağız
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Rum kesiminin sondaj faaliyetleri, ...
 
 
Erdoğan :"Cumhuriyetimizin yüzüncü yaşını, 'Türkiye Yüzyılı' atılımıyla karşılamaya hazırlanıyoruz"
Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinden, Çanakkale ...
GAÜ 2022-2023 Akademik Yılına Özel Temalı Törenle Girecek
GAÜ 38. yılına girerken 2022-2023 Akademik Yılı Açılış Töreni’ni, GAÜ ...
“Yeşil Şehirden Yeşil Adaya” zeytin çalıştayı
Girne Belediyesi ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan ...
ATSO Yarışında Resmi Olmayan Sonuca Göre Zafer Davut Çetin Başkanın
ATSO hizmet binasında 76 sandıkta gerçekleşen seçimlerde üyeler oylarını ...
 
 
İşte O Ekip. 14 ay önce kadavradan rahim nakli gerçekleştirilen kadın Anne Oldu
Dünyanın ilk kadavradan rahim naklinin yapıldığı Akdeniz Üniversitesi ...
Mevlüt Çavuşoğlu: Kıbrıs Türkünün haklarını korumak için gerekli adımları kararlılıkla atacağız
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Denizli İl Başkanlığında düzenlediği ...
KKTC İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler'den Yerleşke Açıklaması
İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, Cumhuriyet Meclisi ve Cumhurbaşkanlığı ...
İşte KKTC'nin Vergi Rekortmenleri
KKTC'de Vergi Usul Yasası’nın 6. maddesi gereğince, ‘2021 Gelir Yılık ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Doç. Dr. Yurdagül AtunYazdı:Doğru mu, Yalan mı?

Doç. Dr. Yurdagül AtunYazdı:Doğru mu, Yalan mı?

  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
  YAZARLAR
 
 
Dilber Dansı Ya Olmasaydı, Hayatımız ne Olurdu ?
 
Hakan Solaker
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Magazin Ekibi diyor ki...
  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Burçin Terzioğlu ve İlker Kaleli

Burçin Terzioğlu ve İlker Kaleli

Byturco
  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK'TA MAGAZİN EKİBİ
  TWITTER'DA MAGAZİN EKİBİ
  ANKET
     
 
Hande Yener mi? Demet Akalın mı?

Hande Yener
Demet Akalın

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Magazin
  •Sinema
  •Müzik
  •TV Dünyası
  •Moda
  •Medya Dünyası
  •Kültür&Sanat
  •Turizm
  •Yaşam
  •Teknoloji
 
 
  •deneme