Bir adım önde...
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
mehmetkesim
 
ANA SAYFA MAGAZİN SİNEMA MÜZİK MEDYA FOTO GALERİ VİDEO GALERİ TÜMÜ
ANTALYA   15/21 °C
 
 
    Doç. Dr. Yurdagül AtunYazdı:Doğru mu, Yalan mı?  
 
    GAÜ 'de Özel Günde Beyaz Önlük Töreni  
 
    Zirvedeki Kadınlar Söyleşisi GAÜ'de Gerçekleşti  
 
    GAÜ Sri Lanka Kampüsü’nde Coşkulu Mezuniyet Töreni  
Erdoğan :"Cumhuriyetimizin yüzüncü yaşını, 'Türkiye Yüzyılı' atılımıyla karşılamaya hazırlanıyoruz"
Erdoğan : Cumhuriyetimizin yüzüncü yaşını,  Türkiye Yüzyılı  atılımıyla karşılamaya hazırlanıyoruz
 
Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinden, Çanakkale Ayvacık-Küçükkuyu Yolu Assos ve Troya Tünelleri Açılış Töreni'ne canlı bağlantıyla katıldı.
 
11 Ekim 2022 Salı - 20:33

Cumhurbaşkanı Erdoğan, canlı bağlantı ile katıldığı Çanakkale Ayvacık-Küçükkuyu Yolu Assos ve Troya Tünelleri Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, “Cumhuriyetimizin yüzüncü yaşını, sıradan yıl dönümü kutlamasının çok ötesine geçen 'Türkiye Yüzyılı' atılımıyla karşılamaya hazırlanıyoruz. Daha önce milletimizi nasıl 2023 hedeflerimize ufkuyla buluşturmuşsak, inşallah şimdi de Türkiye Yüzyılı programımızla 2053 vizyonumuzun inşasına başlıyoruz” ifadesini kullandı.
Ülkenin manevi muhafızlarından, Cumhuriyetin muştucularından Çanakkale'ye yeni bir eser daha kazandırmanın sevinciyle bir arada olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış heyecanını yerinden yaşama arzusunda olduğunu, ancak programlarının yoğunluğunun buna el vermediğini söyledi.
Açılışı daha fazla geciktirmemek için canlı bağlantıyla programı gerçekleştirmek istediklerini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayvacık-Küçükkuyu Yolu Assos ve Troya Tünelleri'nin Çanakkale ve ülkeye hayırlı olmasını diledi.
“HEM ZAMANDAN HEM YAKITTAN HEM EMİSYONDAN ELDE ETTİĞİMİZ KAZANÇ, YILDA 133 MİLYON LİRAYA TEKABÜL EDİYOR”
Uzunluğu 5,7 kilometreyi bulan tünellerle, toplamda 9,6 kilometrelik bu yolun Balıkesir ve İzmir'e ulaşımı sağlayan kuzey-güney aksının en önemli kısımlarından biri olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Geçtiğimiz Mart ayında hizmete açtığımız 1915 Çanakkale Köprüsü ile bölgede hızlanan trafiğe cevap verecek, yatırım bedeli 4,6 milyar lira olan bir projeyi daha şehrimize kazandırmış oluyoruz. Açtığımız tüneller sayesinde Kaz Dağları'nın o muhteşem tabiatına en küçük bir zarar vermeden Ayvacık-Küçükkuyu arasındaki mesafeyi yaklaşık 2,5 kilometre kısalttık. Daha önce 50 dakika süren yolculuğun beş dakikaya inmesiyle hem zamandan hem yakıttan hem emisyondan elde ettiğimiz kazanç, yılda 133 milyon liraya tekabül ediyor. Vatandaşlarımıza, konforu artan, güvenliği yükselen, süresi kısalan bir seyahatle sevdiklerine ulaşabilecekleri eserleri kazandırmayı sürdüreceğiz."
Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışını yaptıkları yolla, bölgede artık bölünmüş yol standardına sahip olmayan ana güzergâh bırakmadıklarını dile getirdi.
Tünellerin giriş ve çıkışlarında yapılan kaplamalar ve rölyeflerin, projeye ayrı bir güzellik kattığına inandığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: "Çanakkale Savaşı'nın önemli sembollerini içeren bu çalışmalar, tünelleri kullanan vatandaşlarımıza zaferlerimizin coşkusunu da yaşatacaktır. Tarihimizin şanlı şehri, Cumhuriyetimizin üretim ve turizm kenti, iki kıtanın birleşim yeri Çanakkale'ye de böylesi yakışırdı. Yazın tatilcilerin, kışın bölge halkının ulaşımını rahatlatacak bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen bakanlığımızı, kurumlarımızı, yüklenici firmayı, mühendisinden işçisine herkesi tebrik ediyorum. Tıpkı Anadolu'nun diğer yerleri gibi Çanakkale'nin de her bir köşesi hem insanlık tarihinin hem kendi tarihimizin hazineleriyle bezelidir. Aristo'nun şehri Assos ile Homeros'un şehri Troya da bunlar arasındadır. Anafartalar kahramanı Gazi Mustafa Kemal'in ve bize bir asır önceki o büyük zaferi yaşatan tüm kahramanlarımızın hatıraları hâlâ bu şehrin her avuç toprağında buram buram kokmaktadır."
"2053 VİZYONUMUZUN İNŞASINA BAŞLIYORUZ"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ortasından deniz geçen Çanakkale'nin tıpkı İstanbul gibi iki yakasındaki iki hisarla misafirlerini selamladığını aktardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu: "Fatih'in mirası, Kale-i Sultaniye ve Kilitbahir Kalesi'nin bize verdiği mesajları, bu vatanın her köşesini eser ve hizmetlerimizle donatarak, en güzel şekliyle aldığımızı düşünüyorum. Şehitliklerimizi abat ederek, köprümüzü inşa ederek, yollarımızı yaparak, sanayisiyle, tarımıyla, ticaretiyle turizmiyle her alanda Çanakkale'yi geliştirerek, ecdadın emanetine sahip çıkıyoruz. Marmara'yı çepeçevre saran, 1915 Çanakkale Köprüsü ile boğazı geçen otoban projesi bile başlı başına tarihe kazınmış bir mühürdür. Şimdi Çanakkale ile 81 vilayetimizin tamamını saran yeni bir heyecanın, yeni bir hamlenin da çalışmalarını yürütüyoruz. Muhalefet toplanıp dağılmaktan başka hiçbir iş yapmazken biz usta bir satranç oyuncusu titizliği ile ülkemizin gelecek asrını planlıyoruz. Cumhuriyetimizin yüzüncü yaşını, sıradan yıl dönümü kutlamasının çok ötesine geçen 'Türkiye Yüzyılı' atılımıyla karşılamaya hazırlanıyoruz. Daha önce milletimizi nasıl 2023 hedeflerimize ufkuyla buluşturmuşsak, inşallah şimdi de Türkiye Yüzyılı programımızla 2053 vizyonumuzun inşasına başlıyoruz."
Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen 20 yılda ülkeyi dünyanın en büyükleri arasına yükseltmek için gereken altyapıyı kurduklarını, eğitimden sağlığa, ulaşımdan enerjiye, sanayiden tarıma her alanda Türkiye'yi, Cumhuriyetin ikinci asrını, "Türkiye Yüzyılı" hâline getirecek büyük dönüşüme hazırladıklarını dile getirdi.
“MİLLETİMİZ, DEMOKRASİ VE KALKINMA REFORMLARIYLA ELDE ETTİĞİ KAZANIMLARIN KIYMETİNİ ÇOK İYİ BİLİYOR”
Küresel siyasi ve ekonomik krizler kimi alanlarda işlerini zorlaştırsa da büyük dönüşümün gerekliliğini ve kaçınılmazlığını teyit ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Hayat pahalılığının getirdiği sıkıntılarımız olmakla beraber, imkanlarımız ve kararlılığımız daha büyüktür. Türkiye'yi, eski siyaseten zayıf, ekonomik olarak güçsüz, sosyal olarak parçalanmış, idari olarak dağınık, vizyon olarak kısır, hizmet olarak eksik günlerine geri döndürmek isteyenler elbette vardır. Ama hamdolsun milletimiz, demokrasi ve kalkınma reformlarıyla elde ettiği kazanımların kıymetini çok iyi biliyor. Ülkemizin heyecanının bunlardan geri gitmek değil, daha ileri adımlar atmak olduğu gerçeği de vatandaşlarımızın zihinlerinde mıh gibi yer etmiştir. Gençlerimizin Türkiye Yüzyılı konusundaki heyecanının, dinamizminin büyüklüğünü söylemeye gerek bile duymuyorum. Bunun için bir yandan eser ve hizmet siyasetimizin ürünü bütün bu projelerimizin yapımına ve açılışına ara vermeden devam ederken, diğer yandan da yeni bir vizyon inşa ediyoruz. Bu vizyon, Türkiye'nin her bir şehrinin, milletimizin her bir ferdinin onlarla beraber tüm dostlarımız ve kardeşlerimizin hayallerini, beklentilerini, yarınlarını kuşatacaktır. Hep söylediğimiz gibi Türkiye asla haritada gözüken sınırlarından itibaren bir ülke değildir. Bizim gönül sınırlarımız, ecdadımızın 3 kıta, 7 iklim tarifiyle ifade ettiği genişliktedir. Biz kendimizle birlikte kalbi ve gözü bize yönelmiş tüm dostlarımız, tüm mazlum ve mağdurlar için büyük ve güçlü Türkiye'yi inşa etmenin peşindeyiz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun."
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatının ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve beraberindekiler kurdele keserek tünellerin açılışını gerçekleştirdi.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
1. Konyaaltı Jazz Günlerine Coşkulu Kapanış
 
Başkan Esen'den Acı İtiraf : Konyaaltı bundan daha fazlasını kaldıramaz.
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
GAÜ 2022-2023 Akademik Yılına Özel Temalı Törenle Girecek
GAÜ 38. yılına girerken 2022-2023 Akademik Yılı Açılış Töreni’ni, GAÜ ...
“Yeşil Şehirden Yeşil Adaya” zeytin çalıştayı
Girne Belediyesi ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan ...
ATSO Yarışında Resmi Olmayan Sonuca Göre Zafer Davut Çetin Başkanın
ATSO hizmet binasında 76 sandıkta gerçekleşen seçimlerde üyeler oylarını ...
İşte O Ekip. 14 ay önce kadavradan rahim nakli gerçekleştirilen kadın Anne Oldu
Dünyanın ilk kadavradan rahim naklinin yapıldığı Akdeniz Üniversitesi ...
 
 
Mevlüt Çavuşoğlu: Kıbrıs Türkünün haklarını korumak için gerekli adımları kararlılıkla atacağız
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Denizli İl Başkanlığında düzenlediği ...
KKTC İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler'den Yerleşke Açıklaması
İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, Cumhuriyet Meclisi ve Cumhurbaşkanlığı ...
İşte KKTC'nin Vergi Rekortmenleri
KKTC'de Vergi Usul Yasası’nın 6. maddesi gereğince, ‘2021 Gelir Yılık ...
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'dan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’ e Cevap
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in ...
 
 
Başkan Uysal'dan kadın kooperatiflerini sevindiren müjde
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, ürün satış mağazasının da açılışının ...
Erdoğan, Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Sosyal Konut Projesi Tanıtımında konuştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde ...
Hakan Mengüç GAÜ Spectrum Uluslararası Kongre Merkezinde Gönüllere Dokundu
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Sufi Akademi başkanı, ünlü yazar, günümüzün ...
İngiltere'de Kraliçe 2. Elizabeth'in yası tutuluyor
Kraliçe'nin ölümüyle, derhal yeni hükümdar olan Kral 3. Charles annesinin ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Doç. Dr. Yurdagül AtunYazdı:Doğru mu, Yalan mı?

Doç. Dr. Yurdagül AtunYazdı:Doğru mu, Yalan mı?

  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
  YAZARLAR
 
 
Dilber Dansı Ya Olmasaydı, Hayatımız ne Olurdu ?
 
Hakan Solaker
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Magazin Ekibi diyor ki...
  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Burçin Terzioğlu ve İlker Kaleli

Burçin Terzioğlu ve İlker Kaleli

Byturco
  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK'TA MAGAZİN EKİBİ
  TWITTER'DA MAGAZİN EKİBİ
  ANKET
     
 
Hande Yener mi? Demet Akalın mı?

Hande Yener
Demet Akalın

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Magazin
  •Sinema
  •Müzik
  •TV Dünyası
  •Moda
  •Medya Dünyası
  •Kültür&Sanat
  •Turizm
  •Yaşam
  •Teknoloji
 
 
  •deneme