Bir adım önde...
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
mehmetkesim
 
ANA SAYFA MAGAZİN SİNEMA MÜZİK MEDYA FOTO GALERİ VİDEO GALERİ TÜMÜ
ANTALYA   15/21 °C
 
 
    Doç. Dr. Yurdagül AtunYazdı:Doğru mu, Yalan mı?  
 
    GAÜ 'de Özel Günde Beyaz Önlük Töreni  
 
    Zirvedeki Kadınlar Söyleşisi GAÜ'de Gerçekleşti  
 
    GAÜ Sri Lanka Kampüsü’nde Coşkulu Mezuniyet Töreni  
Akdeniz Bilişim Zirvesi katılımcı sayısıyla rekor kırdı
Akdeniz Bilişim Zirvesi katılımcı sayısıyla rekor kırdı
 
Bilişim alanında bölgenin en büyük etkinliği olan ve sektörün öncü isimlerini öğrencilerle ve girişimcilerle buluşturan Akdeniz Bilişim Zirvesi, 4 binden fazla katılımcıyı ağırlayarak katılımcı sayısında rekor kırdı.
 
17 Ekim 2022 Pazartesi - 21:07

Akdeniz Üniversitesi Antalya Teknokent ev sahipliğinde 6.’sı düzenlenen Akdeniz Bilişim Zirvesi, rekor katılım ile tamamlandı. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Fatih Kacır, TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil ve Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürü Bilal Macit’in de aralarında olduğu 27 konuşmacının olduğu zirveyi, 4000’den fazla katılımcı takip etti. 25 üniversiteden bilişim toplulukları da zirveye gelerek konuşmaları takip etti.
RAFADAN TAYFA HAYRİ DE ZİRVEDEYDİ
TRT’nin en çok izlenen ve beğenilen çizgi filmi olan Rafadan Tayfa’nın yapımcısı ve yönetmeni İsmail Fidan’ın da konuşmacı olarak katıldığı zirvede Fidan’ın konuşması öncesinde çizgi filmin sevilen karakteri Hayri’nin maskotunun sahne alarak bir gösteri yapması ortama renk kattı. Gençlere çok çalışmaları ve çıktıkları yolda asla pes etmemeleri konusunda tavsiyede bulunan Fidan, “Rafadan Tayfa’yı ilk TRT’ye sunduğumuz zaman aylarca cevap bekledik. 6 ayın sonunda gelen cevap ise olumsuzdu maalesef. Oysa ekip olarak çok büyük emek vermiştik. Pes etmedik. TRT ile tekrar iletişime geçtik. Karakterleri beğenmişleri ancak çalıştığımız konularda değişiklik talep ettiler. Bizde onların istediği düzeltmeleri ve düzenlemeleri yaparak tekrar sunduk.  1.5 yıl sonra kabul edildi. Ve işte küçükten büyüğe Türkiye’nin sevgisini kazanan Rafadan Tayfa karşınızda.” diye konuştu.
OYUNCU OLMAKTANSA KURALLARINI YAZIN
Metaverse&Blockchain Akademi Kurucusu Devrim Danyal, genç arkadaşlara seslenmenin yanı sıra, çocuklarımızı dijital çağa hazırlayacak öğretmenlerimize de seslenmek istiyorum. Şimdiki gençlerimiz dijital çağın asıl sahipleri olacak çocuklarımıza öncülük yapan abileri ablaları konumundalar. Hep birlikte çocuklarımızı iyi yetiştirmeye gayret gösterelim. Kendinizi yenilemediğiniz zaman çok kısa bir süreçte teknolojinin ve bilişimin gerisinde kalıyorsunuz. Son olarak şunu söylemek istiyorum. Oyunun kurallarının konduğu bir ekosistemde oyuncu olacağınıza oyunun kurallarını sizin koyduğunuz bir ekosistem yaratıp hem maddi manevi gelir etmeniz daha önemli. Siz değişin, dünya değişsin.” ifadelerini kullandı.
UZAY ÇALIŞMALARI ÜLKE İÇİN STRATEJİK
Roketlerin tarihinden, gelişiminden ve uzay sektörünün gelişiminden ve gelecek öngörülerinden bahseden Roket Bilimci- DeltaV Genel Müdürü Doç. Dr. Arif Karabeyoğlu, ticari uzay çalışmalarının, devlet sektörünün aksine çok hızlı büyüdüğünü uzay sektörü yakın gelecekte 1 trilyon USD'yi geçeceğini söyledi. Uzay sektörünün Türkiye gibi iddialı bir ülke için artık lüks değil stratejik bir gereksinim olduğunu söyleyen Karabeyoğlu "Cumhurbaşkanımızın şahsen açıkladığı uzay programı başladı. Bu oldukça iddialı ve ayakları yere basan bir program. İlk iniş 2023’te ikinci iniş milli imkânlarla 2028’de yapılacak.” dedi.
SEKTÖRDE ÇOK KADIN ROL MODEL VAR
Saha İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi, OBSS CEO’su Zafer Şen, bu tür etkinliklerde sektörün nereye gittiğini, nerede boşluklar olduğunu, geleceğini görmenin çok önemli olduğunu vurguladı. Salonda bulunan kadınlara seslenen Zafer Şen, “Ülkemiz için çok stratejik bir uzun menzil hava savunma projesi var. Bu projenin yazılımını geliştiren partnerlerdeniz. Biz dâhil bütün paydaşların bağlı olduğu kişi bir kadın. Onun gibi başka yöneticilerin bağlı olduğu bir üst derecedeki müdür de kadın. Üstelik diğer donanım dâhil diğer paydaşların dâhil olduğu program yöneticisi de kadın. Dolayısıyla bu konuda çok rol model var önünüzde. Sizlerin de bu konuda daha aktif olacağınızı umut ediyoruz. İhtiyaç olduğunuz destekse tüm paydaşlar olarak buradayız.” dedi.
İLK KEZ AÇIKLADI
Seyhun Özkara İdeasoft CEO’su da konuşmasında 2023 yılında Türkiye’de küçük ve orta ölçekli her işletmenin e-ticareti deneyimleyebilmesi için ücretsiz olarak e-ticaret alt yapısı sağlayacaklarını açıkladı. Seyhun Özkara “Bunu ilk defa burada söylüyorum. Ekim ayının sonunda yayına girecek ilk adım paketleriyle Türkiye’de bütün işletmelerin tamamen ücretsiz olarak e-ticaret deneyimlemesini sağlayacağız. Bu yıkıcı rekabetin pazar yerlerinin hegemonyasının önüne geçmek için yapmış olduğumuz bir şey. Sadece ticaret yapmak için değil kârlı, sürdürülebilir bir model için de sosyal sorumluluk olarak yapmak istedik.” diye konuştu.
PARADAN ÇOK DAHA ÖNEMLİ ŞEYLER VAR
Desnet Ceo’su Ömer Ekinci de bilişim alanında kendini geliştirmek isteyen öğrencilere tavsiyelerde bulundu. “İşinizi güzel yaparsanız ve çalışırsanız para her türlü kazanılır. Oysa hayatta paradan çok daha önemli şeyler vardır.” diyen Ömer Ekinci, kendi yaşamından örnekler verdi. Duygusal anların yaşandığı konuşmasında Ömer Ekinci, “6 yaşında otistik bir yavrum var. Her sabah 3 saat onunla oynamadan işe gitmem. İsyan etmiyorum aksine yavrumu çok seviyorum. Milyon kere sorsalar yine onu seçerim. Bu tür çocuklarımızın anne babaları çok hassas oluyorlar. Yaşadığımız birkaç tatsız örnek oldu ama pandemi döneminde bir polis memuru kardeşim yolda bizi durdurdu ve çocuğumuzu görünce ‘Çocuğunuz özel çocuklarımızdan mı?’ sordu. Engelli ya da özürlü kelimelerini tercih etmeyerek özel çocuk demesi bizi öyle duygulandırdı ki aynı anda eşimin de benim de gözümüzden yaşlar döküldü. Tekrar söylüyorum. Para kazanılır. Önemli olan içinde bulunduğunuz nimetlerin ve hayatınızın kıymetini bilmek ve insanca yaşamaktır.” diye konuştu.
GİRİŞİMCİLİKTE MELEK YATIRIM
Moderatörlüğünü Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erkan Bil’in yaptığı “Dijital Girişimcilikte Melek Yatırım ve Fonlara Erişim” konulu panelde konuşan Albaraka Portföy GSYF Müdürü Mustafa Keçeli, ANSİAD Girişimcilik Komitesi Başkanı Işık Yargın, Keiretsu Forum’dan Hulusi Berik, Boğaziçi Wentures’ten Gizem Sezer Dijital Girişimcilikte Melek Yatırım konusunda katılımcıları bilgilendirerek özellikle genç girişimcilerin ve öğrencilerin sorularını cevaplayarak, fikirlerini hayata geçirmeleri konusunda nasıl bir yöntem izlemeleri gerektiğini anlattılar.
DİJİTAL DÖNÜŞÜM ANLATILDI
Zirvede, “Dijital Çağda Dijital Dönüşüm” başlıklı panelde moderatörlüğü Olbia Bilişim Teknolojileri CEO’su Yakup Küçüksaraç yaparken konuşmacılar CW Enerji şirketinde Product Development Manager Kadir Hacıahmetoğlu, Logo Yazılım, Kamu İlişkileri ve Proje Direktörü Tolga Gören, Tech Data - Dell Sales Manager Nüket Ergün, Citrix Systems - Senior Partner Account Manager Cem Öcal ise şirketlerinin kuruluşları ve gelecek vizyonları hakkında katılımcılara bilgiler verdiler.
ARGE VE İNOVASYON ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
Akdeniz Bilişim Zirvesi konuşmalarının ardından ödül törenine geçilerek, zirveyi destekleyen kurum, kuruluşlara plaketleri takdim edildi. Ayrıca zirvede 10 ayrı kategoride ödül verilen Antalya Teknokent Ar-Ge İnovasyon Ödülleri sahiplerini buldu. Antalya Teknokent firmalarından Softalya ‘En Fazla Öğrenci İstihdam Eden Firma’, Meykon ‘Üniversite Sanayi İş Birliği Ödülü’,  San Bilgisayar ‘En Yüksek Ar-Ge Geliri Elden Firma’  Bee Elektronik ‘En İyi Gelişme Gösteren Kuluçka Firması’, Noxart Bilişim ‘Ar-Ge ve İnovasyon Odaklı Mentörlük’ Savhatek Savunma ‘En İyi Akademik Spin- Off Firması’, Talya Bilişim ‘En Fazla Ürün-Hizmet Geliştiren Firma’ Babylife ‘Sağlıkta Yenilikçi Teknoloji Geliştiren Firma’, Areo Tohumculuk ‘Gıda ve Tarımda Yenilikçi Teknoloji Geliştiren Firma’, Digyglobal ‘En Yüksek Ciro Elde Eden Kuluçka Firması’ Ödülü’ne layık görüldü. Firmalara ödülleri Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı M.Fatih Kacır, Antalya Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürü M.Bilal Macit ve Antalya Teknokent Genel Müdürü Dr. İbrahim Yavuz tarafından takdim edildi.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
KKTC'de Gönyeli Gençlik Festivalinde Geri Sayım Başladı
 
Başkan Böcek'ten Antalya Kitap Fuarına Davet
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Büyükelçi Feyzioğluna :“Çok önemli işler başaracağına inanıyorum”
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Metin Feyzioğlu'nun Türkiye ...
Bartın Üniversitesi Ülkemizi Yine Gururlandırdı
Başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken Bartın Üniversitesi Ülkemizi Yine ...
Fuat Oktay: Hem ülkemizin hem de KKTC'nin meşru haklarını sonuna kadar koruyacağız
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Rum kesiminin sondaj faaliyetleri, ...
Erdoğan :"Cumhuriyetimizin yüzüncü yaşını, 'Türkiye Yüzyılı' atılımıyla karşılamaya hazırlanıyoruz"
Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinden, Çanakkale ...
 
 
GAÜ 2022-2023 Akademik Yılına Özel Temalı Törenle Girecek
GAÜ 38. yılına girerken 2022-2023 Akademik Yılı Açılış Töreni’ni, GAÜ ...
“Yeşil Şehirden Yeşil Adaya” zeytin çalıştayı
Girne Belediyesi ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan ...
ATSO Yarışında Resmi Olmayan Sonuca Göre Zafer Davut Çetin Başkanın
ATSO hizmet binasında 76 sandıkta gerçekleşen seçimlerde üyeler oylarını ...
İşte O Ekip. 14 ay önce kadavradan rahim nakli gerçekleştirilen kadın Anne Oldu
Dünyanın ilk kadavradan rahim naklinin yapıldığı Akdeniz Üniversitesi ...
 
 
Mevlüt Çavuşoğlu: Kıbrıs Türkünün haklarını korumak için gerekli adımları kararlılıkla atacağız
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Denizli İl Başkanlığında düzenlediği ...
KKTC İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler'den Yerleşke Açıklaması
İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, Cumhuriyet Meclisi ve Cumhurbaşkanlığı ...
İşte KKTC'nin Vergi Rekortmenleri
KKTC'de Vergi Usul Yasası’nın 6. maddesi gereğince, ‘2021 Gelir Yılık ...
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'dan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’ e Cevap
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Doç. Dr. Yurdagül AtunYazdı:Doğru mu, Yalan mı?

Doç. Dr. Yurdagül AtunYazdı:Doğru mu, Yalan mı?

  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
  YAZARLAR
 
 
Dilber Dansı Ya Olmasaydı, Hayatımız ne Olurdu ?
 
Hakan Solaker
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Magazin Ekibi diyor ki...
  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Burçin Terzioğlu ve İlker Kaleli

Burçin Terzioğlu ve İlker Kaleli

Byturco
  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK'TA MAGAZİN EKİBİ
  TWITTER'DA MAGAZİN EKİBİ
  ANKET
     
 
Hande Yener mi? Demet Akalın mı?

Hande Yener
Demet Akalın

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Magazin
  •Sinema
  •Müzik
  •TV Dünyası
  •Moda
  •Medya Dünyası
  •Kültür&Sanat
  •Turizm
  •Yaşam
  •Teknoloji
 
 
  •deneme