Bir adım önde...
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
mehmetkesim
 
ANA SAYFA MAGAZİN SİNEMA MÜZİK MEDYA FOTO GALERİ VİDEO GALERİ TÜMÜ
ANTALYA   15/20 °C
 
 
    Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol  
 
    “Veda” oyunundaki başarısıyla Leyla Feray’a “Vasfi Rıza Zobu Ödülü”  
 
    Doç. Dr. Yurdagül Atun Yazdı : ​Suçlu kim?  
 
    Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Türkiye-AB İlişkilerinde Değişim  
Erdoğan Özbekistan'daki Zirvede KKTC Müjdesini Verdi
Erdoğan Özbekistan daki Zirvede KKTC Müjdesini Verdi
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Devlet Başkanları 9. Zirvesinde "Türk Dünyası Ali Nişanı" veridi ,yaptığı konuşmada Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için özel bir müjde verdi
 
11 Kasım 2022 Cuma - 12:56

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ebedi Şehir Kongre Merkezi'nde, "Türk Medeniyeti için Yeni Dönem: Ortak Kalkınma ve Refaha Doğru" temasıyla düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Devlet Başkanları 9. Zirvesi'nde bir konuşma gerçekleştir
Kardeşlik hukukunun gereğini yerine getirerek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin teşkilata gözlemci üye olmasının kabul edildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türk dünyasının ayrılmaz bir parçası olan Kıbrıslı kardeşlerimizin yalnız olmadığını göstererek, çözüm sürecine de katkı sağladık. Bu dayanışma iradesini sergilediğiniz için siz kıymetli kardeşlerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Devlet Başkanları 9. Zirvesi için bulunduğu Özbekistan'ın Semerkant şehrinde, Türk dünyasına hizmetlerinden dolayı "Türk Dünyası Ali Nişanı" tevcih edildi.
Ebedi Şehir Kongre Merkezi'nde düzenlenen törende, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, "Türk Dünyası Ali Nişanı"nı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a takdim etti.
Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, "Türk Devletleri Teşkilatı'nda önemli rolünüz oldu. Türk devletlerinin stratejik iş birliğine, Türk halklarının iş birliğine, Türk devletlerinin faaliyetlerine önemli katkılarınız oldu. Bu katkılarınız ve gayretleriniz nedeniyle Türk Devletleri Teşkilatı olarak size ‘Türk Dünyası Ali Nişanı’nı tevcih ediyoruz" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan da yaptığı teşekkür konuşmasında, “Türk Dünyası Ali Nişanı”nın kendisine tevdi edilmesinden büyük onur duyduğunu söyledi.
Türk kültürünün ve tarihinin kadim şehri Semerkant’ta bu ödülü almanın kendisi için bir iftihar vesilesi olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Şahsım ve milletim adına sizlere ve nezdinizde tüm dost ve kardeşlerime en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Türk dünyası olarak hamdolsun bugün, düne göre daha güçlüyüz. Mayasını gönül birlikteliğinin oluşturduğu aile meclisimiz, ayakları yere sağlam basan ve geleceğe doğru emin adım ilerleyen bir uluslararası teşkilat hâline dönüşmüştür. Ekonomiden sağlığa, spordan, kültüre, siyasetten ticarete, vatandaşlarımızın hayatına dokunan tüm alanlarda entegrasyon için sarsılmaz bir iradeye sahibiz."
“TEŞKİLATIMIZIN ULUSLARARASI İTİBARININ ARTTIRILMASINA YÖNELİK GAYRETLERİMİZİ SÜRDÜRMEKTE KARARLIYIZ”
Teşkilatın uluslararası alandaki görünürlüğünün de her geçen gün arttığını memnuniyetle müşahede ettiğini bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ortak çaba ve özverinin ürünü olan Türk Devletleri Teşkilatı'nın bu seviyeye ulaşmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mevcut zorlukların ve meydan okumaların üstesinden müşterek gayretlerimizle geleceğimize canıgönülden inanıyorum. Özellikle bu organizasyonda ev sahibi konumunda olan Şevket Mirziyoyev kardeşime çok çok teşekkür ediyorum. Her şeyiyle müstesna bir organizasyon, müstesna bir ev sahipliği ve bütün bu ev sahipliğiyle birlikte de inanıyorum ki önümüzdeki dönemi çok daha başarılı bir şekilde icra edecekler" diye konuştu.
Bir sonraki dönemde görevi üstlenecek Kazakistan'a da başarılar dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Kazakistan Başkanı'na da öz güveni noktasında başarılar diliyorum. Görüyorum ki Kazakistan'da da aynı başarıyı sürdürmek ve bu başarıyla geleceğe yürümeyi yakalayacağız. Karabağ'da çok ciddi bir mücadele sürdüren ve bu mücadeleyi şu anda altyapısıyla, üstyapısıyla en güzel şekilde devam ettiren İlham Aliyev kardeşimin bu mücadele sırasında, 2 yıldır neler başardığını, neleri ortaya koyduğunu görüyoruz. Şu an itibarıyla defaatle oradaki törenlere de katılmak suretiyle neler yapıldığını yerinde görme imkânım oldu. Bunları yerinde görünce de bir Türk olarak iftihar ettim. Bu kadar kısa zamanda bu kadar başarı hakikaten bizlere tabii ki bir gurur vesilesi oluyor.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Özbekistan'da da aynı durumu, dün akşam İlham kardeşimle de konuştum. Özbekistan'da da fiziki altyapı, üstyapıda çok ciddi bir değişim, dönüşüm görüyoruz. Bunlar bizim için iftihar vesilesi. Kazakistan'da Sayın Tokayev'le yeni bir süreç. Genç bir lider olarak Caparov'un da aynı başarıyı sürdüreceğine olan inancım var. Bu arada bir gözlemci üye olarak Viktor Orban kardeşime Avrupa ile Türk dünyası arasında oluşturduğu köprü nedeniyle çok teşekkür ediyorum. Âdeta aynı kökten gelme bir havayı estiriyor. Bundan dolayı da Avrupa Birliği içerisindeki demokrasi mücadelesi sebebiyle kendisini kutluyor, tebrik ediyorum."
Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın önemli bir mücadele verdiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunları hep yaşadık, yaşıyoruz. Avrupa Birliği kapısında 52 yıldır bizi süründürdüler, hâlâ aynı şeyi yapıyorlar. Ama biz de onlara gerekeni gerektiği zaman da cevabını vereceğiz. Onu da buradan yine aynı şekilde sesleniyorum. Tabii bu ödül şahsıma büyük bir sorumluluk yüklemektedir. Halklarımız arasındaki dayanışmanın güçlendirilmesine, devletlerimiz arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine ve teşkilatımızın uluslararası itibarının daha da arttırılmasına yönelik gayretlerimizi arttırarak sürdürmekte kararlıyız, kararlıyım" ifadesini kullandı.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
KKTC'de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkü Anma Coşkusu
 
Merakla beklenen “Barış Akarsu Merhaba” filminin galası Salı Günü
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
KKTC'de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkü Anma Coşkusu
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün ...
Son zamanların popüler estetiği ‘Alın daraltma’ nın uzmanı açıkladı
Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Cengizhan Ekizceli, ‘’Plastik ...
KKTC'li Bakan Tahsin Ertuğruloğlu: Güney Kıbrıs’ın silahlanma girişimlerini oturup seyretmeyeceğiz
KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu,gündeme dair bazı konularda ...
​Florida’da Coşkulu Cumhuriyet Balosu
Florida’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutladı
 
 
Devlet Erkanından Anıtkabire 29 Ekim Ziyareti
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki devlet erkânı, Cumhuriyet Bayramı ...
İletişim Başkanlığı‘ndan 29 Ekim’e özel videolu kutlama
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhuriyet Bayramı ...
Erdoğan: “Türkiye Yüzyılı programı Hedeflerini Açıkladı
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor ...
Bingöl'de Tarım ve Hayvancılık Çalıştayına Yoğun İlgi
Bingöl’de Tüm Bürokratlar ve İş İnsanları Konfederasyonu (Tümbikon) ile ...
 
 
Koronavirüs ruh sağlığımızı nasıl etkiledi? İşte Sonuçlar
BBC'nin yaptığı yeni bir araştırmaya göre ruh sağlığının koronavirüs ...
Büyükşehir Cumhuriyet’in 99. yılını coşkuyla kutlayacak
Başkan Böcek, Antalyalıları ve gençleri kutlamalara davet etti
KKTC'de 10. Lefkoşa Maratonu Coşkusu
10. Lefkoşa Maratonu koşuldu Maratonda 10 km için saat 07:30’da, 21 km ...
Davut Çetin Ağır Konuştu : Bu sürec ATSO'nun 140 yıllık tarihine bir kara leke olarak girecek
Davut Çetin, Seçim sürecinin ATSO'nun 140 yıllık tarihine bir kara leke ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol

  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
  YAZARLAR
 
 
Dilber Dansı Ya Olmasaydı, Hayatımız ne Olurdu ?
 
Hakan Solaker
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Magazin Ekibi diyor ki...
  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Burçin Terzioğlu ve İlker Kaleli

Burçin Terzioğlu ve İlker Kaleli

Byturco
  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK'TA MAGAZİN EKİBİ
  TWITTER'DA MAGAZİN EKİBİ
  ANKET
     
 
Hande Yener mi? Demet Akalın mı?

Hande Yener
Demet Akalın

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Magazin
  •Sinema
  •Müzik
  •TV Dünyası
  •Moda
  •Medya Dünyası
  •Kültür&Sanat
  •Turizm
  •Yaşam
  •Teknoloji
 
 
  •deneme