Türkiye'deki Gizli Kalmış Cennetler

13 Mart 2015 Cuma  11:37


 
Kıyıköy (Kırklareli)

Kıyıköy'ün girişinde bir Roma kapısı görürsünüz. Hikayesi çok ilginçtir; İmparator Neron, evet Roma'yı yakan Neron, Trakya valisi iken Kıyıköy'e aşık olur. Kapıdaki Roma esintileri de bu yüzdendir. Longoz Ormanları'yla özdeşleşen Kıyıköy, çoğumuz yazlık mekan olarak bilir ama kışı da güzeldir. Langoz'un arasından Kazan ve Pabuç Dereleri'nin beslediği baraj gölüne gidin. Akşam dönerken balık mevsimi de açılmışken, balık yemeği ihmal etmeyin.
 
Erikli Yaylası (Yalova)

Gürül gürül akan şaleleri görünce kendinizi film setinde gibi hissedeceğiniz bir yer Erikli Yaylası. Bölgenin en ilgi çekici doğa harikası İkiz Şelaleler… Yaylayı gezerken yanınızda civarı bilen olsun zira kaybolmanız an meselesi.
 



Menekşe Yaylası ve Kungul Dağı (Kocaeli)

Alpler'deki dağ manzarasına hayran mısınız? Bir de Menekşe Yaylası'nı görün. Türkiye'nin en güzel yürüyüş rotalarına sahip. Dere kenarına inin, dinlenin; çay kahve için.
 





Sülüklü Göl (Bolu)

Milli Park bölgesindeki Sülüklü Göle ulaşmak zahmetli bir yolculuk anlamına geliyor. TEM'den Akyazı'yı geçip Dokurcun'u geçtikten sonra karşınıza gelecek. Sülüklü Göl'e toprak yollarla bağlantı sağlanıyor. Gölden orman içine uzanan patikalarda yürüyüş yapın.
 




Aladağlar (Niğde)

Doruk Noktası 3756 metre olan Demirkazık Tepesi olan Aladağlar tam bir kale gibi. Kış aylarında iki metreden fazla olan kar kalınlığı için dikkatli olmakta fayda var. Emli Vadisi ve Cımbar Boğazı'na iki saatlik yürüyüş yapabilirsiniz. Özellikle Cımbar Boğazı çıkışında Demirkazık Tepesi seyretmenin tadına doyamazsınız. Emli Vadisi rotası daha zorlu olsa da manzarası daha ihtişamlı.



Sayfa Adresi: http://www.magazinekibi.com/haber/Turkiye-deki-Gizli-Kalmis-Cennetler/391409