Bir adım önde...
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
mehmetkesim
 
ANA SAYFA MAGAZİN SİNEMA MÜZİK MEDYA FOTO GALERİ VİDEO GALERİ TÜMÜ
ANTALYA   18/22 °C
 
 
    İbrahim Tatlıses: Reddi miras yapacağım!  
 
    Antalya Valisi Şahin’den Kazazedelere Ziyaret  
 
    Antalya'daki teleferik kazasında 13 gözaltı kararı  
 
    GAU Kurucu Rektörü Akpınar GAU'nün Dünyadaki Başarısını Sevinçle Duyurdu  
Vizyonda Bu Hafta
Vizyonda Bu Hafta
 
18 Temmuz haftasında 1'i yerli 7 yeni film vizyondaki yerini alıyor. Korku türünde olan Arınma Gecesi: Anarşi, Çöldeki İzler ve ilginç hikayesiyle Sinyal bu haftanın öne çıkan yapımlarından.
 
26 Temmuz 2014 Cumartesi - 12:49

Arınma Gecesi: Anarşi (The Purge: Anarchy)

Geçtiğimiz yıl yayınlanan serinin ilk filmi, izleyiciler tarafından yoğun bir ilgiyle karşılanmış ve uzun süre vizyondaki yerini korumuştu. İlk filmde olduğu gibi, Arınma Gecesi: Anarşi filminin hem senaryosunu hem de yönetmenliğini yeniden James DeMonaco üstleniyor. Filmin oyuncu kadrosunda Frank Grillo, Carmen Ejogo, Zach Gilford, Kiele Sanchez, Michael K. Williams ve Zoe Soul yer alıyor.

Yılda bir kere tüm suçların serbest olduğu bir dünyada geçen film, sokaklarda korkunun gezdiği gece yolları kesişen 5 kişinin hikayesine odaklanıyor. Evine yetişmeye çalışan ama yolda benzini biten bir aile, oğlunu öldüren kişiyi aramaya çıkan bir baba ve kızıyla birlikte evleri yağmalanırken canını zor kurtaran bir anne Los Angeles'ın bu korkunç gecesinde hayatta kalmaya çalışır.

Çöldeki İzler (Tracks)

Aşk Artık Burada Oturmuyor ve Duvak filmlerinin Amerikalı yönetmeni John Curran'ın son filmi Çöldeki İzler, Avustralyalı yazar Robyn Davidson’ın kendi anılarını yazdığı otobiyografik kitabından beyazperdeye uyarlandı. Adam Driver, Mia Wasikowska,Emma Booth ve Melanie Zanetti gibi genç oyuncu kadrosundan oluşan filmin senaryosuMarion Nelson'a ait. Hikayenin yazarı ve aynı zamanda kahramanı olan Robyn Davidson verdiği bir röportajda, kendisini canlandıran Mia Wasikowska'nın performansından çok etkiklendiğini ve kararlı yönünü başarıyla yansıttığını dile getirmişti.

24 yaşında bir genç kadın olan Robyn Davidson, 1977 yılında Batı Avusturalya’da Brisbane'den çölün ortasındaki Alice Springs'e yürüyerek gitmek ister. Tüm ailesinin ve arkadaşlarının itirazlarına rağmen bu maceraya atılmak isteyen genç kadın, hazırlıklara başlar. Zorlu yolculuk için hazırlıklarını tamamlaması 2 yıl sürer. Bu 2700 km'lik yolculukta genç kadına National Geographic fotoğrafçısı Rick Smolan da eşlik edecektir.

Hayalet (Phantom)

Todd Robinson imzalı Hayalet, yönetmenin ikinci uzun metrajlı film olma özelliği taşıyor. Gerilim macera türündeki filmin senaryosu da Robinson imzalı. Deneyimli aktörEd Harris başrolü, Lance Henriksen, David Duchovny ve Malcolm X, Maskeli Süvari veKara Şövalye gibi filmlerde yer alan William Fichtner ile paylaşıyor. Çoğunluğu denizaltında geçen filmde, gerçeklik duygusunu arttırabilmek için çekimler San Diego'da demir atmış gerçek bir Rus denizaltısından gerçekleştirildi.

Başarılı bir kaptan olan Demi, Soğuk Savaş döneminde görev yapmış Sovyet yapımı bir denizaltı aracında görev alır. Psikolojik sorunlarını yakınlarından saklayan kaptan atandığı görevi, ailesini geride bırakarak kabul eder. Bu gizli görevde, geminin nükleer füzelerini elde etmeye çalışan KGB ajanlarıyla başbaşa kalır. Başlangıçta önemsiz bir görev görünümünde olan bu mücadele, aslında tüm insanlığı ilgilendiren büyük bir tehlikeyi barındırmaktadır. Kaptan Demi, bir yerden sonra kendisinin piyon olarak kullanıldığını fark edecek ve bu tehlikeye karşı tek başına olduğunu anlayacaktır.

Sinyal (The Signal)

2011 yılında çektiği Sevgi filmi ile yönetmenlik başarısını kanıtlayan William Eubank'ın ikinci filmi olan Sinyal, düşük bütçesi ile soru işaretleri yaratmıştı. Bilimkurgu kulvarında 2 milyon dolar gibi bir bütçeyle film çeken Eubank, Sinyal için tüm becerilerini ortaya dökmüş. Filmde Brenton Thwaites, Beau Knapp, Olivia Cooke gibi genç isimlerin yanı sıra Laurence Fishburne ve Lin Shaye gibi deneyimli oyuncular da yer alıyor. Gerilim-bilimkurgu türündeki filmin senaryosunu, aynı zamanda filmin yönetmeni olan William Eubank ile beraber David Frigerio ve Carlyle Eubank kaleme aldı.

En büyük tutkuları hackerlık olan Nick ve Jonah, bilişim teknolojisinde uzmanlaşmaya çalışmaktadır. Nick'in kızarkadaşı Hailey'nin 1 yıllığına başka bir üniversitede okumaya gidecektir. Nick, Jonah'ı da yanına alarak Hailey'i üniversitenin olduğu şehire götürmek üzere yola çıkar. İki kafadarın takık oldukları Göçmen isimli hacker yolculukları esnasında onları rahat bırakmamakta kararlıdır. Nick ve Jonah, Göçmen'in yerini nihayet tespit ederler ve bu durum karşısında oraya gitmekten geri duramazlar. Çölde, Göçmen isimli hacker ile yüzleştiklerinde ise işlerin boyutu değişir, Nick, Jonah ve Hailey, uyandıklarında kendilerini bir tür hapishanede bulurlar. 

Barselona'da Bir Yaz Gecesi (Barcelona nit d'estiu)

Haftanın romantik-komedisi İspanyol yapımı Barselona'da Bir Yaz Gecesi, Dani de la Orden'in ilk yönetmenlik denemesi olma özelliğini taşıyor. Filmin oyuncu kadrosu Francesc Colomer, Jan Cornet, Mar del Hoyo, Laura Díazz, Miki Esparbé, Sara Espígul, Lucho Fernández, Marc García Coté Àlex Monner ve Miriam Planas gibi İspanyol oyuncular yer alıyor.

Barselona semalarında ortaya çıkan Rose kuyruklıyıldızı, bir gecede 567 farklı aşk hikayesinin doğmasına neden olur. Bu büyüleyici şehrin havasıyla ortaya çıkan hikayeler hayal, umut ve arzuyla kuşanan gece, insanlar arasında özel bir bağın oluşmasını sağlar. İçerisindeki hikayelerde pek çok duyguyu barındıran film, bir daha yüzyıllar boyunca gerçekleşmeyecek bu olay ekseninde dostluk, aşk ve tutku kavramlarını ele alıyor.

Bir Don Juan Öldürmek

Sabahattin Sakman'ın senaryosunu ve yönetmenliğini yaptığı Bir Don Juan Öldürmek, yönetmenin ilk uzun metrajlı film olma özelliğini taşıyor. Oyuncu kadrosunda Süleyman Atanısev, Teoman Kumbaracıbaşı, Pervin Bağdat, Hazal Türesan, Pelin Batu ve Duygu Şen'in yer aldığı film, haftanın tek yerli yapımı.

Kibar ve başarılı bir psikiyatr olan Kenan Aktan'ın, eski hastalarından bir kadının geride gizemli bir not bırakarak intihar etmesiyle başlayan hikaye, bu intiharın Dr. Kenan'ın üzerine kalmasıyla daha da karmaşık bir hal alır. İntihar eden kadının aslında ona aşık olduğundan haberi olmayan doktor, kısa süre magazin basını tarafından Dr. Don Juan olarak etiketlenir. Yaşanan olayla ilgili başlatılan adli süreç sebebiyle Dr. Kenan ve tüm çalışanları sorguya alınır. İntihar vakasından temize çıkan Kenan, sonrasında ise internette psikolojik sorunlarla mücadele kadınlarla iletişime geçerek, iş dışında onlarla buluşur. Gözlem yapmak amacıyla başlayan bu buluşmalar, sonrasında Kenan'a çok pahalıya patlayacaktır.

Cesur Zebra (Khumba)

Yönetmen Anthony Silverston'un ilk uzun metrajlı animasyon filmi olma özelliği taşıyanCesur Zebra, 3 boyut teknolojisi teknolojisi ile çekildi. Oldukça kalabalık bir yazar ekibi ile ortaya çıkan filmin senaryo ekibinin başında ise yönetmen Silverston ile Jonathan Roberts yer alıyor. Zebra karakterini Türkçe dublajda Yekta Kopan'ın sesinden dinleyeceğimiz filmde ayrıca tanınmış dublaj sanatçılarımızdan olan Ziya Kürküt, Erkan Taşdöğen, Selçuk Kıpçak, Mazlum Kiper, Bora Sivri, Atilla Şendil, Ali Ekber Diribaş,Burcu Güneştutar ve Füsun Kokucu yer alıyor. 

Vücunun sadece ön kısımlarında çizgi olan Khumba, herkes tarafından lanetli olarak addedilir. Talihsiz Khumba yaşadığı sürüdeki diğer hayvanlar tarafından, yaşanan susuzluğun sebebi olarak gösterilir. Uzun süredir yağmurun yağmadığı bölgedeki dedikodu hızla her yere yayılır. sürünün lideri olan öz babası dahi Khumba'nın lanetli olduğuna ve bölgeyi terk etmesi gerektiğine karar verir. Baskılara karşı koyma gücü olmayan Khumba, kaybolan diğer çizgilerini bulmak için cesaret gerektiren bir yolculuğa çıkacaktır.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Yeni Versiyon Iron Man’e Türk Çizer!
 
Hollywood Yıldızı İftar Yemeğine Katıldı
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Yeni Versiyon Iron Man’e Türk Çizer!
Marvel’in Iron Man karakterinin yeni versiyonunu Türk çizer Yıldıray Çınar çizecek.
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
İbrahim Tatlıses: Reddi miras yapacağım!

İbrahim Tatlıses: Reddi miras yapacağım!

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
  YAZARLAR
 
 
Dilber Dansı Ya Olmasaydı, Hayatımız ne Olurdu ?
 
Hakan Solaker
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Magazin Ekibi diyor ki...
  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Burçin Terzioğlu ve İlker Kaleli

Burçin Terzioğlu ve İlker Kaleli

Byturco
  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK'TA MAGAZİN EKİBİ
  TWITTER'DA MAGAZİN EKİBİ
  ANKET
     
 
Hande Yener mi? Demet Akalın mı?

Hande Yener
Demet Akalın

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Magazin
  •Sinema
  •Müzik
  •TV Dünyası
  •Moda
  •Medya Dünyası
  •Kültür&Sanat
  •Turizm
  •Yaşam
  •Teknoloji
 
 
  •deneme