Bir adım önde...
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
mehmetkesim
 
ANA SAYFA MAGAZİN SİNEMA MÜZİK MEDYA FOTO GALERİ VİDEO GALERİ TÜMÜ
ANTALYA   15/20 °C
 
 
    Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol  
 
    “Veda” oyunundaki başarısıyla Leyla Feray’a “Vasfi Rıza Zobu Ödülü”  
 
    Doç. Dr. Yurdagül Atun Yazdı : ​Suçlu kim?  
 
    Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Türkiye-AB İlişkilerinde Değişim  
ÜNLÜ İSİMLERE 10 AY HAPİS
ÜNLÜ İSİMLERE 10 AY HAPİS
 
Oyuncular Kenan İmirzalıoğlu, Sarp Apak ve Engin Günaydın’ın da aralarında bulunduğu 53 kişinin yargılandığı uyuşturucu davasının 8. celsesinde karar çıktı
 
15 Ekim 2015 Perşembe - 16:53

~~"Örgüt kurmak, yönetmek ve üye olmak" suçlarından tüm sanıkların beraatine karar veren mahkeme, ünlü isimlerin çoğuna "Uyuşturucu kullanmak" suçundan ceza verdi.
İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava sabah saat 09.30'da başladı. Davaya ünlü isimlerden kimse katılmazken, bu sanıkları avukatları temsil etti. 2'si başka suçlardan tutuklu bulunan tutuksuz 14 sanık ise duruşmada hazır bulundu.
Mahkeme Başkanı, bugün kararını açıklayacağını bildirerek, sanık ve avukatlardan son savunmalarını yapmalarını istedi.
HAKİM: "SUÇUN İŞLENMESİ İÇİN BAĞIMLI OLMASI GEREKLİ DEĞİL"
Oyuncu Engin Günaydın'ın avukatı, yaptığı savunmada, Günaydın'ın daha önce de verdiği ifadelerde, uyuşturucuyu çok nadiren kullandığını, bağımlı olmadığını, yurtdışına çıktığında birkaç kez içtiğini söylediğini hatırlatarak, beraatini istedi. Mahkeme Başkanı ise "Suçun işlenmesi için bağımlı olması gerekli değil" dedi.
HAKİM: "İNŞALLAH OLMAMIŞTIR"
Oyuncu Ersin Korkut'un avukatı ise yaptığı savunmada, "Müvekkilim birkaç defa kullandığını beyan etmiştir. Bu olaydan sonra uyuşturucuyla teması hiç olmamıştır" dedi. Mahkeme Başkanı avukatın bu ifadesi üzerine, "İnşallah olmamıştır" dedi.
"MÜVEKKİLİM YURTDIŞINDAYKEN UYUŞTURUCU KULLANMIŞ"
Oyuncu Hakan Yılmaz'ın avukatı da, müvekkilinin şoförüyle yaptığı telefon görüşmelerinin polis tarafından dinlenmesi üzerine bu suçlamanın yapıldığına dikkat çekerek, "Müvekkilim yurtdışındayken uyuşturucu kullanmış. Yurtiçinde uyuşturucu kullanmamıştır. Evinde bulunan 2.4 gram uyuşturucu maddenin de 10 yıl önce evinde kaldığını daha önce söylemişti" diye konuştu.
"KENAN İMİRZALIOĞLU PAPARAZZİLERDEN KAÇMAK İÇİN..."
Ünlü oyuncu Kenan İmirzalıoğlu'nun avukatı Cemalettin Mutlu da, yaptığı savunmada, müvekkilinin tatil için Bozburun'a gittiğini belirterek, "Müvekkilim tanınmış bir oyuncu olduğu için, burada her gün kendisini rahatsız eden paparazzilerden kaçmak için tekneyle günübirlik olarak Simi Adası'na gitmiş, burada alkol alırken sigarayı bırakmış olmasına rağmen alkolle birlikte sigara içmek için bir tane saf tütün içeren sarma tütün istemiş, sanırım tercümanın yanlış çevirisi nedeniyle, getirilen tütünü içerken içinde başka şeylerin de olduğunu anlayınca sigarayı hemen atmış" diye konuştu.
Bu ifadeyi İmirzalıoğlu'nun daha önce de beyan ettiğini dile getiren Avukat Mutlu, söz konusu tarihlerde Kenan İmirzalıoğlu'nun Yunanistan'ın Simi Adası'nda olduğunu gösteren telefon sinyali kayıtlarının da mevcut olduğunu ve kasten suç işlediği yönünde bir durum olmadığını belirterek, ünlü oyuncunun beraatini istedi.
ÖRGÜT SUÇU YOK...
Mahkeme Heyeti, duruşma sonunda, "Örgüt kurmak, yönetmek ve üye olmak" suçundan tüm sanıklar için oybirliğiyle beraat kararı verdi.
UYUŞTURUCU TİCARETİNDEN BERAAT, KULLANMAKTAN CEZA
İstanbul 19. Ağır Ceza Mankemesi, Kenan İmirzalıoğlu, Mehmet Erdem, HakanYılmaz, Sarp Apak, Şahin Irmak, Engin Günaydın, Ersin Korkut, Murat Yıldırım, Duygu Yetiş, Murat Eken, Koray Candemir, Onur Buldu ve Cemil Büyükdöğerli hakkında "Uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan beraat kararı verdi. Ancak mahkeme bu isimleri "Uyuşturucu kullanmak" ve "Kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmak" suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Hapis cezasını erteleyen mahkeme, sanıkların 5 yıl denetim süresine tabi tutulmasına hükmetti.
KOCAOĞLU VE İZZİ'YE BERAAT
"Uyuşturucu ticareti yapmak" suçlamasıyla yargılanan Rıza Kocaoğlu ve Vedi İzzi ile birlikte, sanıklar Fırat Dağtaş, Dilek Dağtaş ve Mehmet Fırat Alyamaç beraat etti.
CEZA ALAN SANIKLAR...
Ahmet Yılmaz uyuşturucu ticareti yapmaktan 5 yıl, Dilek Dağtaş, İbrahim Bayraktar, Ahmet Sağlam, Aydın Kardaş, Zeki Yalçın 6 yıl 3 ay, Özhan Binici, Nusret Aldemir, Abdurrezzak Şin 4 yıl 2 ay, Ahmet Çardak ve Mustafa Çardak 5 yıl 10 ay, Murat Yaşar, Şengül Yaşar, Cemil Zirek ve Gül Zirek de 7 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Operasyonun olacağını sızdırdığı iddiasıyla "Görevi kötüye kullanmaktan" yargılanan polis memuru Fatih A. hakkında da beraat kararı verildi.
İDDİANAMEDEN
İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü tarafından 6 Ağustos 2013 tarihinde operasyon düzenlenmiş, gözaltına alınan ve aralarında oyuncular Engin Günaydın, Kenan İmirzalıoğlu, Sarp Apak, Hakan Yılmaz, Ersin Korkut ile şarkıcılar Mehmet Erdem ve Koray Candemir'in de bulunduğu 53 kişi hakkında "Uyuşturucu madde ticareti yapmak", "Uyuşturucu madde kullanmak ve bulundurmak" suçlarından 203 sayfalık iddianame hazırlanmıştı.
İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Uysal tarafından hazırlanan iddianamede, şarkıcılar Mehmet Erdem, Koray Candemir, Barış Güney ve Cihan Güçlü, yönetmenler Uluç Bayraktar ve Mehmet Can Karcı ile oyuncular Kenan İmirzalıoğlu, Engin Günaydın, Sarp Apak, Ersin Korkut, Gökçe Özyol, Murat Yıldırım, Eray Özbal, Cemil Büyükdöğerli, Duygu Yetiş, Kağan Razgırat, Onur Buldu, Şahin Irmak, Murat Eken ve Erdem Baş'ın da aralarında bulunduğu 32 şüphelinin "Uyuşturucu madde ticareti yapmak" ve "Uyuşturucu madde kullanmak veya bulundurmak" suçlarından 6 ile 17 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezasına çarptırılması talep edilmişti.
Oyuncu Hakan Yılmaz'ın ise "Çıkar amaçlı suç örgütüne yardım etmek", "Uyuşturucu madde ticareti yapmak", "Uyuşturucu madde kullanmak veya bulundurmak" suçlarından da 7 ile 20 yıl arasında değişen oranlarda hapisle cezalandırılması istenmişti.
Diğer şüphelilerin de "Suç örgütü üyesi olmak", "Uyuşturucu madde kullanmak veya bulundurmak", "Örgüt faaliyeti içinde uyuşturucu madde ticareti yapmak" ve "Örgüt faaliyeti içinde kokain ticareti yapmak"tan 8 yıl ile 35 yıl arasında değişen oranlarda hapisle cezalandırılmaları istenmişti.
 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
FACEBOOK GÜVENLİK AÇIĞINI BULANA PARA DAĞITIYOR
 
DEMET AKALIN BGM SAHNESİNDE!
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
AJDA FİLTRESİ GÖKÇE’Yİ GENÇLEŞTİRDİ
Star TV’de ilk bölümüyle ekrana gelen ’Hatırla Gönül’ dizisinde Gökçe ...
SEÇKİN PİRİLER’İN BABA ACISI
Eski model Seçkin Piriler’in babası Süreyya Piriler, Edremit’te bir motosikletin ...
BEREN SAAT’İN 12 BİN TL’LİK CANNES ELBİSESİ
Beren Saat’in, Cannes’daki Kösem Sultan Partisi’nde giydiği elbisenin fiyatı şaşırttı.
ECE GÜRSEL’İN BABASI ÖLÜ BULUNDU
Ünlü manken Ece Gürsel’in eski A Milli Takım futbolcusu olan babası, evinde ölü bulundu.
 
 
BİROL GÜVEN’DEN ERDAL ÖZYAĞCILAR’A DAVA
Birol Güven Mayıs Kraliçesi'nde Yağmur Tanrısevsin'in canlandırdığı tamirci ...
HAKKINDA ÇIKAN HABERLERE İSYAN ETTİ
Yeni dizisi ’Aşkın Kokusu’ dizisinde evlatlık aldığı oğlunun sevgilisine ...
LEVENT KIRCA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Tedavisini gördüğü Karaciğer kanserine yenilerek yaşama veda eden usta ...
TUĞBA EKİNCİ’DEN SKANDAL MESAJ!
Ankara’da gerçekleşen bombalı saldırının ardından sosyal medyada bir paylaşımda ...
 
 
KEREMCEM’DEN İTİRAF GELDİ! BOŞANALI 2 AY OLMUŞTU...
İki ay önce boşanan Keremcem, rol arkadaşı Ezgi Asaroğlu ile hakkında ...
DÜNYA LİDERLERİNE İSYAN ETTİ
Toplumsal konulardaki duyarlılığıyla tanınan Şahan Gökbakar, Ankara’da ...
LEVENT KIRCA HAYATINI KAYBETTİ
Levent Kırca bir süredir tedavi gördüğü Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ...
TARKAN’DAN ÇOK SERT ’ANKARA’ MESAJI
Ünlü şarkıcı Tarkan, Ankara Tren Garı kavşağında meydana gelen terör saldırısını ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol

  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
  YAZARLAR
 
 
Dilber Dansı Ya Olmasaydı, Hayatımız ne Olurdu ?
 
Hakan Solaker
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Magazin Ekibi diyor ki...
  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Burçin Terzioğlu ve İlker Kaleli

Burçin Terzioğlu ve İlker Kaleli

Byturco
  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK'TA MAGAZİN EKİBİ
  TWITTER'DA MAGAZİN EKİBİ
  ANKET
     
 
Hande Yener mi? Demet Akalın mı?

Hande Yener
Demet Akalın

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Magazin
  •Sinema
  •Müzik
  •TV Dünyası
  •Moda
  •Medya Dünyası
  •Kültür&Sanat
  •Turizm
  •Yaşam
  •Teknoloji
 
 
  •deneme