Bir adım önde...
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
mehmetkesim
 
ANA SAYFA MAGAZİN SİNEMA MÜZİK MEDYA FOTO GALERİ VİDEO GALERİ TÜMÜ
ANTALYA   21/26 °C
 
 
    Gönül Dağı’nın Asuman’ı Hazal Çağlar :“Benim Babam Oyuncu Olmamı İstemiyordu ama …”  
 
    Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi  
 
    Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında  
 
    Prof. Dr Ata Atun Yazdı :Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?  
SARA TURAN İMZA GÜNÜNDE BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ…
SARA TURAN İMZA GÜNÜNDE BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ…
 
Sosyalizmin heyecanlı bir savunucusu olduğu için daha 17 yaşındayken yurt dışında yaşamak zorunda kalan Sara Gül Turan son kitabı "Türkiye'nin İkinci Şansı" ile dikkat çekti. Kitap Recep Tayyip Erdoğan'ın yaşadığı siyasi yolculuğu anlatıyor...
 
14 Kasım 2014 Cuma - 16:33

İKİNCİ BİR ŞANS
Sosyalizmin heyecanlı bir savunucusu olduğu için daha 17 yaşındayken yurt dışında yaşamak zorunda kalan Sara Gül Turan (Özpak) 28.22.1923 yılında Çanakkale Savaşı'nda mayın tarama gemilerinde kaptan iken ağır yaralanarak gazi olan dedesi Asım Bora'nın evinde doğdu. Babası Üzeyir Turan'ın büyük büyük babası Cerrah Emin Ağa Plevne Savaşı'nın kahramanı Gazi Osman Paşa'nın hem en yakın arkadaşı hem de doktoru idi. Baba tarafından Bulgaristan göçmeni olan yazar Orta ve lise öğrenimini İstanbul 'Erenköy Kız Lisesi'nde tamamladıktan sonra 1971 yılında Almanya'ya gitti. Dört lisan bildiği için kısa zamanda Alman Hava Yolları'nda hostes olarak göreve başlayan yazar dünyanın hemen hemen bütün ülkelerini gördü.
Başlarda da belirttiğimiz gibi Yazar Sara Gül Turan gençliğinde o kadar fanatik bir devrimciydi ki, ona bu düşüncelerinden dolayı 'komünist' diyenler bile vardı. Hele Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı seçildiği gün odasına kapanarak, bir hafta boyunca gece gündüz başını duvarlara vurdu ve 'böyle düşüncede olan bir insan İstanbul'u nasıl idare edebilir' diyerek ağladı. Fakat son yıllarda çok iyi tanıdığı bir Ergenekon sanığı zanlısının bazı yayın organlarında vatansever bir kahraman olarak tanıtılmasını izledikten sonra düşünceleri değişmeye başladı. Çünkü o kişinin para için vatanını bile satacak karakterde bir insan olduğunu çok iyi biliyordu. Son günlerde tarihin çarkının en yüksek vitesle döndüğü bir zamanda ülkenin güven ve istikrarını sarsacaktır. Top yekûn kayıp ve tahribata sebep olacak çok tuhaf gelişmelerin yaşandığı bir zamanda güvendiği ve gerçek Atatürkçü sandığı bu insanların en tehlikeli cemaatleri bile nasıl meşrulaştırmaya çalıştıklarını gördükten sonra Başbakanın ideallerini ve gerçek kişiliğini araştırmaya başladı. Araştırmalar geliştikçe temel genişledi ve düşüncelerine çok inandığı bazı siyasetçi, gazeteci veya akademisyenlerin aslında ‘dış güçlerin temsilcileri ’ olduklarını fark etti. Bu insanların aldıkları talimat doğrultusunda ülkenin geleceğini tartışarak ortalığı birbirine kattıklarını, kimin haklı kimin haksız, neyin doğru neyin yanlış olduğu konusunda kafaları karıştırarak, ‘büyüyen Türkiyeyi ikinci bir kurtuluş ve bağımsızlık savaşına doğru sürüklediklerini gördü.
İşin en ilginç yanı ise yazarın güvendiği Atatürkçülerin zamanlamayı tam seçim öncesine denk getirerek, küçük fotoğraf kareleri üzerinden büyük oyunlar oynayarak, büyük resmin anlamı ve doğuracağı sonuçları gözlerden kaçırmaya çalışmaları oldu. Çünkü yazar seçim üzeri, bir ülkenin ve iktidarın kaderini belirlemek maksadıyla bir kısım yanlış işler yapılıyorsa, bunun görünür gerekçelerinin durumu izah etmeye yetmeyeceğini biliyordu. Bu durumda yazarı teselli eden tek şeyin eğer amaç başkaysa ortadaki iddiaların sadece birer kılıf olacağını bilmesiydi. Çünkü meseleyi ‘siyasi’ ve ‘maksatlı’ hale getiren, işin ruhunu zehirleyen tam da bu amaç ve hedeftir. Bu tiplerin gazeteciden ziyade bir tetikçi gibi şahsiyet cellâtlığına soyunup, ortalıkta ahkâm kestiğini gördükten sonra bugüne kadar gerçek yüzlerini nasıl sakladıklarını anlamaya çalıştı. Terörle mücadelede bile sağlanamayan “Anlık İstihbarat”ların gazeteci ve aydın kisvesi altındaki bu insanlara sağlanması, onların da avını yakalamaya çalışan aç kurtlar gibi saldırması hayra değil şerre, birliğe değil ayrılığa işarettir. Ayrıca yazar kişileri suçlu yahut suçsuz ilan etmenin köşe yazarlarının işi değil mahkemelerin görevi olduğunu biliyordu. 'Bütün bunların kirli senaryolar ve tertiple organize bir şekilde yapılması hastalıklı zihniyetlerin açık bir tezahür' diye düşünen yazar ‘one minute’ diyerek zulme maruz kalmış bir halkın hakkını haykırırken bazı yüzlerin kederlenmediğini gördüğü günden beri zaten kafasını kurcalayan bazı sorulara yanıt arıyordu.
Ayrıca gelişen son olaylarda sahte Atatürkçülerin fikri zafiyetlerini, azimsizliklerini, çaresizliklerini, birbirlerine nasıl düştüklerini ve Erdoğan'ın Türkiye’yi kurtarma çabalarını gördükçe nasıl telaşa düşerek gerçek yüzlerini ortaya sermekten çekinmediklerini gördükten sonra yazar Başbakana teşekkür etmek için bu kitabı yazmaya karar verdi. Bu kitabı yazmasının bir başka nedeni de yapmış olduğu detaylı araştırmalardan sonra gerçeklerin topluma yanlış anlatıldığını fark etmesi oldu. 'Eğer bu olayları yaşamasaydım silkinişim bu kadar kuvvetli olmayacaktı' diyen yazar hele Atatürkçü geçinen ama her türlü sığ düşüncenin içinde gezinen insanların, '1982 Anayasası'na Atatürk milliyetçiliği kavramını koyduklarını gördükten sonra bu silkinişin ne kadar isabetli olduğunu daha iyi anladı. İşte bu kitap, Türk milletinden gizlenmeye çalışılan bazı tarihi gerçekleri meşakkatli bir çalışmadan sonra aydınlığa kavuşturduğu için gerçekleri öğrenmek isteyen herkesin ısrarla okuması gereken ilk ve tek yapıttır.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
MAŞUK’UN NEFESİ ÖZEL GALA İLE START ALDI
 
MEHMET KESİM'DEN ÇOK KONUŞULACAK BİR KÖŞE YAZISI
 
 
Etiketler :
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
MAŞUK’UN NEFESİ ÖZEL GALA İLE START ALDI
Al Baraka Türk’ün sponsorluğunda çekilen filmin, gala gecesinde konuşma ...
HAKAN SOLAKER'DEN AHMET NAZİF ZORLU'YA AÇIK MEKTUP
Magazin haberciliğinin usta kalemi, magazinekibi.com'un Genel Yayın Koordinatörü ...
TÜRK SİNEMASININ 100. YILINA ÖZEL SERGİ
33. Uluslararası Kitap Fuarında Türk Sinemasının 100. yılına özel "Türk ...
FİGÜRAN EKİBİNDEN SÜRPRİZ ZİYARET!
28 Kasım'da vizyona girecek olan 'Yılın En Kral Komedi Filmi' Figüran'ın ...
 
 
ORHAN ŞALLIEL 'HALKIN ÖNEMİNİ' YAZDI
Değerli müzik adamı Orhan Şallıel, "Halk Önemlidir"i magazinekibi.com okuyucuları için kaleme aldı.
BEHSAT İLE SÜHEYL UYGUR TİYATRO SEZONUNU AÇTI...
Oyunda, eski parlak günlerine tekrar dönmeye çalışan, bunalımdaki bir ...
NAZIM HİKMET'İN ESERİ KUVA'YI KURTULUŞ DESTANI SAHNE ALIYOR...
Büyük bir prodüksiyon olarak Tiyatro 2000 tarafından sahnelenen Nazım ...
KÜTAHYA'DA BÜYÜK ÖDÜL UKRAYNA'YA GİTTİ...
Dünya Festivaller ve Sanatçılar Birliği WAFA'nın her yıl ülkemizde gerçekleştirdiği ...
 
 
CAN ARCA YAZDI 'ESKİ TÜRK FİLMLERİ TADINDA BİR OYUN'
Can Arca, bu haftaki köşe yazısında "Ayyar Hamza" ve "Önlenebilir Tırmanış" ...
DEVLET TİYATROLARI GENEL MÜDÜRÜ NEJAT BİRECİK OLDU...
Mustafa Kurt’un ‘sansür var’ diyerek istifa ettiği DT Genel Müdürlüğü ...
BANA BİR STAR LAZIM...
Beylikdüzü Kültür Merkezinde sergilenen "Bana Bir Star Lazım" oyunu ful ...
51. Altın Portakal'da Ödüller Sahiplerini Buldu
51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin ödülleri, düzenlenen ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Gönül Dağı’nın Asuman’ı Hazal Çağlar :“Benim Babam Oyuncu Olmamı İstemiyordu  ama …”

Gönül Dağı’nın Asuman’ı Hazal Çağlar :“Benim Babam Oyuncu Olmamı İstemiyordu ama …”

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
  YAZARLAR
 
 
Dilber Dansı Ya Olmasaydı, Hayatımız ne Olurdu ?
 
Hakan Solaker
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Magazin Ekibi diyor ki...
  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Burçin Terzioğlu ve İlker Kaleli

Burçin Terzioğlu ve İlker Kaleli

Byturco
  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK'TA MAGAZİN EKİBİ
  TWITTER'DA MAGAZİN EKİBİ
  ANKET
     
 
Hande Yener mi? Demet Akalın mı?

Hande Yener
Demet Akalın

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Magazin
  •Sinema
  •Müzik
  •TV Dünyası
  •Moda
  •Medya Dünyası
  •Kültür&Sanat
  •Turizm
  •Yaşam
  •Teknoloji
 
 
  •deneme