Bir adım önde...
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
mehmetkesim
 
ANA SAYFA MAGAZİN SİNEMA MÜZİK MEDYA FOTO GALERİ VİDEO GALERİ TÜMÜ
ANTALYA   17/24 °C
 
 
    Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol  
 
    “Veda” oyunundaki başarısıyla Leyla Feray’a “Vasfi Rıza Zobu Ödülü”  
 
    Doç. Dr. Yurdagül Atun Yazdı : ​Suçlu kim?  
 
    Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Türkiye-AB İlişkilerinde Değişim  
Mehmet Kesim Yazdı :KKTC 2022Seçimlerinde Sonuç Ne Olur?
Mehmet Kesim Yazdı :KKTC 2022Seçimlerinde Sonuç Ne Olur?
 
Yazmış Olduğu Köşe yazıları bir bir çıkan tarihe not düşen Byturco Medya Yayın Grubu Başkanı Gazeteci Yazar Mehmet Kesim merakla beklenilen iddialı bir köşe yazısında 'KKTC 2022Seçimlerinde Sonuç Ne Olur?' başlığı ile KKTC seçimi hakkında düşüncelerini yazdı.
 
22 Ocak 2022 Cumartesi - 18:38

İŞTE MEHMET KESİM'İN ÇOK OKUNACAK
ÇOK KONUŞULACAK  O KÖŞE YAZISI 

KKTC 2022Seçimlerinde Sonuç Ne Olur?
Türkiye, Antalya sevdamın yanında bir de özel Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sevdam olduğunu en yakınlarımla birlikte dostlarım,okuyucularım yıllardır çok iyi bilirler.
Söz uçar yazı kalır misali  Byturco Medya Grubumuza ait 5 İnternet gazetetemizde 12 yıldır  Haberlerde,köşe yazılarımda  KKTC  yaşamına,insanına  verdiğimiz önem bana ödüller kazandıran büyük beğeni ile okunan  ''Müsadenizle ''adlı şiir kitabımda  ''Kuzey Kıbrıs Aşkı ''şiirimle tarihe not düşmem ,bunun en büyük göstergelerinden biridir.
Her seçim dönemi KKTC sokaklarının nabzını tutarak yazdıklarım bir bir çıktığı için ''KKTC SEÇİMLERDE NE OLUR '' Sorusuna  dostlarımın okurlarımın merakını gidermek için yine iddialı bir köşe yazımla sizlerle birlikteyim.
Önce size KKTC'de 23 ocak'da yapılacak genel seçimler için genel tabloyu ve bilgiyi aktararak başlamak isterim...

Değerli Dostlar Son milletvekilliği seçiminin 7 Ocak 2018’de yapıldığı ülkede, 4 yıl aradan sonra yine yeniden erken seçime gidiliyor.

 1974’ten sonra Kıbrıs Türk halkının 15’inci genel seçimi olacak 23 Ocak Erken Genel Seçimi için 28 Aralık’ta başlayan  Propaganda süreci cumartesi 18.00’de tamamlanacak ve seçim yasakları başlayacak.
203 bin 792 kayıtlı seçmenin bulunduğu KKTC’de, Cumhuriyet Meclisi’nde görev yapacak 50 milletvekilini belirlemek üzere pazar günü seçim yapılacak; 6 ilçede 763 sandık kurulacak.
Oy verme işlemi saat 08.00’de başlayacak; sandıklar 18.00’de kapanacak. 
Sandık kurullarında 2 bin 289 kişi görev yapacak.  
Sonuçlar KKTC de Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) ve Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK)  dahil KKTC'ye ait  özel Tv kanalları üzerinden duyurulacak. 
Sandıkların kapanmasının ardından 18.00-19.00 saatleri arasında seçimle ilgili yayın yapmak yasak olacak.
Seçmenler, “Mühür”, “Mühür ve Tercih”, “Karma” olmak üzere 3 farklı şekilde oy kullanabilecek.
 Bu seçimde, 69x49 cm boyutlarındaki oy pusulaları  malesef teknik arıza yüzünden renkli değil, siyah beyaz basıldı.
Bu arada sandık alanlarında Covid-19’la ilgili gerekli önlemler alınacak, seçmenlere eldiven de verilecek.
Oy pusulasındaki sıraya göre, Ulusal Birlik Partisi (UBP), Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Demokrat Parti (DP), Toplumcu Kurtuluş Partisi -Yeni Güçler (TKP-YG), Bağımsızlık Yolu, Yeniden Doğuş Partisi (YDP),  Halkın Partisi  (HP) ve Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) olmak üzere seçime 8 siyasi parti 400 adayla katılıyor.
Toplamda  3 bağımsız adayın da katılımıyla 50 sandalyeli Cumhuriyet Meclisi’ne girebilmek için 403 aday yarışacak. 
Siyasal Partiler Yasası uyarınca yüzde 30 cinsiyet kotası uygulanan ülkede 23 Ocak’ta seçmenden oy talep eden adaylardan 403 den sadece 131’i kadın aday.
Bu seçimde ister istemez Pandeminin etkisi heryerde kendini belli etti.
Siyasi partiler, seçim ve propaganda çalışmalarını daha çok medya ve sosyal medya üzerinden yürüttü. 
Pandemi nedeniyle büyük mitinglerin yapılamadığı bu seçimde, adaylar bölge, köy ve sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek seçmene mesajlarını vermeye çalıştı.Daha çok  ilan panolarında   partilerin ve adayların afişleri , ücretli reklam alanlarında da poster ve dijital reklamları ön planda oldu.
İlçelerin çıkaracağı milletvekili sayısı, nüfusa göre yeniden hesaplanarak Lefkoşa’da 16, Gazimağusa’da 13, Girne’de 11, İskele’de 5, Güzelyurt’ta 3 ve Lefke’de 2 olarak belirlendi.
203 bin 792 seçmenin ilçelere göre dağılımı ise, Lefkoşa’da 65 bin 428, Gazimağusa’da 51 bin 149, Girne’de 44 bin 684, Güzelyurt’ta 15 bin 42, İskele’de 20 bin 550, Lefke’de 6 bin 639 şeklinde.
6 ilçeye kurulacak 763 sandıktan 231’i Lefkoşa’da, 196’sı Gazimağusa’da, 164’ü Girne’de, 55’i Güzelyurt’ta, 87’si İskele’de ve 30’u Lefke’de.
İlçe seçim kurulları tarafından eğitim de verilen sandık kurulu üyelerinin tümü aşılı kişilerden oluşuyor. 2 bin 289 sandık görevlisinin yanı sıra siyasi partiler de sandıklar için 2 bin 345 kişi görevlendirdi.
SEÇMENLER, NEREDE OY KULLANACAĞINI INTERNET ÜZERİNDEN ÖĞRENEBİLİYOR
Seçmenler pazar günü nerede oy kullanacağını internet üzerinden öğrenebiliyor. Sandık seçmen listelerinde kayıtlı olan seçmenler kimlik kartı numaralarıyla http://www.mahkemeler.net ve http://ysk.mahkemeler.net adreslerinden “nerede oy kullanacağım” linkinden sandık numarasını ve yerini görebiliyor.
MÜHÜR: BİR DEFA ‘EVET’ MÜHRÜ BASMAK YETERLİ…
Oylar, “Mühür”, “Mühür ve Tercih”, “Karma” olarak 3 farklı şekilde kullanılacak.
Mühürde seçmenler destelemek istedikleri partinin ambleminin altındaki karenin içine bir defa “evet” mührü basacak. Her mühürle o partinin 50 milletvekili adayına 1 oy gidecek.
Mührün bulaştığı oy pusulası geçersiz sayılacak. Bulaş olmaması için seçmenlerin mührü ilk önce seçim kabinde bulunan emici kağıda basması önem arz ediyor.
MÜHÜR VE TERCİH: İLÇEDEKİ ADAYLARIN YARISI KADAR TERCİH YAPMA ŞARTI VAR
Mühür ve tercih kullanacak seçmenler mühür vurdukları partinin 50 adayı arasında kalemle tercih yapılabilecek.
Her ilçeden aday tercih etme zorunluluğu olmayacak ancak tercih yapılacak ilçedeki adayların yarısı kadar tercih yapma şartı var.
Lefkoşa’da 16, Gazimağusa’da 13, Girne’de 11, Güzelyurt’ta 3, İskele’de 5, Lefke’de 2 aday olduğundan seçmenlerin Lefkoşa’da 8; Gazimağusa’da 6; Girne’de 5; Güzelyurt’ta 1; İskele’de 2; Lefke’de 1 tercih yapma hakkı var.
Söz konusu sayılardan daha az veya daha çok tercih yapılması halinde tercihler geçersiz sayılacak. Herhangi bir  ilçede hatalı tercih yapılırsa sadece o ilçedeki tercihler geçersiz olacak. Her ilçede tercihler hatalı yapılsa da mühür geçerli sayılacak.
Tercihler, oy olmadığından sadece adayların parti içi sıralamasını etkileyecek, partilerin aldığı oy miktarına veya kaç milletvekili çıkaracağına etki etmeyecek.
KARMA: KURAL, EN AZ  23, EN FAZLA 50 ADAYA OY VERMEK
Karmada mühür kullanılmayacak. Kalemle oy pusulasındaki adaylar arasında seçim yapılacak. Kural, en az 23 en fazla 50 adaya oy vermek. Oyların en az iki parti veya bir parti ve bir bağımsız arasında paylaştırılması gerekiyor.
Her ilçede oy kullanma zorunluluğu yok ancak oy kullanılacak ilçede oylar karışık kullanılmalı ve en az aday sayısının yarısı kadar adaya oy verilmeli veya en fazla o ilçedeki aday sayısı kadar adaya karışık şekilde oy kullanılmalı.
Lefkoşa en az 8 en fazla 16; Gazimağusa’da en az 6 en fazla 13; Girne’de en az 5 en çok 11; Güzleyurt’ta en az 1 en çok 3; İskele’de en 2 en fazla 5; Lefke’de en az 1 en çok 2 adaya oy verilebilecek.
Bir ilçede bu sayılarda belirtilen en az aday sayısından az veya en fazla aday sayısından fazla adaya oy verilirse o ilçenin karma oyları geçersiz kabul edilecek.
Eğer oy kullanılan tüm ilçelerdeki geçerli karma oy sayısı 23’ün altına düşerse tüm karma oy pusulası geçersiz addedilecek. Eğer hatalı karma oyların haricindeki geçerli karma oyların toplamı 23’ün üzerinde 50 veya 50’den az ise oy pusulası geçerli olacak.
Hata payını en aza indirmek için karma oy kullanımında minimum olarak belirtilen 23’ün üzerinde adaya oy verilmesi gerekiyor. 
SEÇMENDEN ADAPAS VEYA COVİD-19 TEST SONUCU TALEP EDİLMEYECEK
Oy vermek için sandığa gidecek seçmenlerden AdaPass veya Covid-19 test sonucu talep edilmeyecek. Seçmenlerin Covid-19 kurallarına uyması, maske takması zorunlu olacak. Ayrıca seçmenlere, seçim kabinine girmeden önce eldiven de verilecek. Sandıkların olduğu salonların havalandırılmasına dikkat edilecek; salonlarda dezenfektan da bulundurulacak.
TEMASLILAR OY VEREBİLECEK
Covid-19 salgını nedeniyle “temaslı” olan seçmenler de oy kullanabilecek. Covid-19 testi pozitif olanların ise sandık alanına gelmesi yasak olacak.
Sağlık Bakanlığı pozitif kişilerle ilgili listeyi seçimden önce YSK’ya bildirecek, liste ilçe seçim kurulları aracılığıyla sandık kurullarına aktarılacak. Covid-19 testi pozitif seçmenin sandık alanına gelmesi halinde seçmen polis denetimde alandan uzaklaştırılacak.
POZİTİF LİSTESİNDE OLAN ANCAK NEGATİF PCR SONUCU İBRAZ EDEN SEÇMENLER İÇİN İLÇE SEÇİM KURULU ARANACAK
Pozitif kişiler listesinde olduğu halde son 24 saat içinde yapılmış negatif PCR sonucu ibraz eden seçmen olması halinde sandık kurulu ilgili ilçe seçim kuruluna ulaşacak. Sandık kurulu üyeleri, ilçe seçim kuruluna danışmadan bu konuda herhangi bir karar veremeyecek.
SEÇİMDE 6 BİNE YAKIN KİŞİ ÇALIŞACAK
Yüksek Seçim Kurulu ile ilçe seçim kurullarında görev yapacaklar, sandık kurulu üyeleri, siyasi partilerin görevlendirdiği temsilciler ve polislerle birlikte seçimde 6 bin civarında kişi çalışacak. Her sandıkta bir polis görev yapacak. Seçim öncesinde bu kişilerin tümüne PCR testi yapılacak.

SANDIKLARDA İLK ÖNCE PARTİLERİN OYLARI HESAPLANACAK
Seçim gününde Yüksek Seçim Kurulu, ilçe seçim kurulları ile WhatsApp ve sabit telefon hatları üzerinde iletişim kuracak.
Sandıklar kapandıktan sonra ilk önce partilerin oyları hesaplanacak; yüzde 5 barajını geçip geçmedikleri belirlenecek. Hangi milletvekilinin Cumhuriyet Meclisi’ne girmeye hak kazanacağını mühürle karmadan aldığı oylarla tercihler belirleyecek. Resmi sonuçların açıklanmasının 24 saatten uzun sürmesi öngörülüyor.
ÇARŞAF LİSTEYLE İKİNCİ SEÇİM
KKTC’de 4 yıl önce yine milletvekilliği erken genel seçimi için sandığa gidilmiş, Seçim ve Halk Oylaması Yasası’ndaki değişiklikle “çarşaf liste” ilk kez 7 Ocak 2018’de kullanılmıştı. Bu seçim, çarşaf listeyle gerçekleşecek ikinci seçim olacak.
Seçmenlerin, ikamet ettikleri ilçedeki milletvekillerini değil Cumhuriyet Meclisi’ndeki 50 milletvekilinin tümünü belirlemede etkili olmasına imkan veren çarşaf listede sonuçların cetvellere işlenmesi vakit aldığından önceki seçimde sıkıntılar yaşanmıştı. 2018 seçiminde oyların yüzde 11’i de geçersiz sayılmıştı.
4 YILDA 4 HÜKÜMET DEĞİŞTİ
7 Ocak 2018 erken genel seçimiyle UBP, CTP, HP, TDP, DP ve YDP Cumhuriyet Meclisi’ne girdi; 4 yılda 6 siyasi partinin farklı zamanlarda dahil olduğu 4 koalisyon hükümeti kuruldu.
Geride bıraktığımız 2021’de seçim tarihiyle ilgili tartışmaların yanı sıra Seçim ve Halk Oylaması Yasası’nda değişikliğe gidilmesi, karma oyun kaldırılması da gündeme geldi, Cumhuriyet Meclisi’nde komite kuruldu ancak bu konuda uzlaşı sağlanamadı.

Gelelim herkesin merak ettiği günlerdir beni arayıpda cevabını beklediği  soruya

    KKTC 2022 SEÇİMLERİNDE SONUÇ NE OLUR  ?

Öncelikle şunu yazabilirim KKTC'de halkın pazar günü yapılacak seçimlere ilgisi beklenilenden daha az.
Bunu hep birlikde sandıklar açıldığında göreceğiz. 
Vatandaş sandığa pek gitmek istemiyor.Seçime katılım düşük olacak.
Bu konuda KKTC YSK Başkanı Narin Ferdi Şefik seçimle ilgilli yaptığı açıklamada, seçmenlere “vatandaşlık görevinizi yerine getirin” çağrısı yaparak  Vatandaşların sandıklara giderek oy haklarını kullanmalarını istedi.
Çoğu Vatandaşa sorduğumuzda ''değişen ne olacak eski hamam eski tas Mevcut 50 Milletvekilinden 40 tanesi yeniden meclise girme ihtimali yüksek,10 yeni milletvekilimiz olacak,''sözleriyle cevap veriyorlar. Keşke yıllardır mecliste kök salmış çoğu milletvekilleri bu seçimlerde aday olmayan ve tercihini belli etmemeye çalışan Serdar Denktaş gibi olabilselerdi:
6000 kişiye yakın oy kullanabilecek KKTC'li seçmenin test sonuçları pozitif olduğu için ben bu köşe yazımı kaleme alırken son ana kadar bir deyişiklik olmazsa oy kullanamayacağıda göz önünde bulundurulursa 
pazar gün yapılacak seçimde katılım oranının düşük olacağı bununda seçimin kaderini çeşitli süprizlerle etkileyeceğini düşünüyorum.
Kimse kusura bakmasın ama pazar günü yapılacak seçimler için hiçbir siyasi parti üç ,beş adayının dışında  heyecan, rüzgarı yaratamadı.
Yapılan propaganda çalışmalarında yenilik yok,klasik bir metod çok bilmişlik , klasik poster,broşür,Tv yayınına katılım,gazete ve internet haber sitelerinde  ,sosyal medyada reklamlar ,sokak kahvane sohbetleri  kitleleri sandığa sürükleyecek heyecanı ,rüzgarı sağlayamadı.Umut olamadı.
Vatandaş pandemi dolayısıyla zaten moral bozukluğu içindeyken , uzun saatler süren soğuk hava şartlarında  elektrik kesintileri ile perişan oldu.
Bu arada unutmadan söyleyeyim KKTC'de görünen ve yaşanan '' sendika ağalığına '' artık bir şekilde dur demenin zamanın geldiğini bu dönem ''KRAL ÇIPLAK '' diyerek Byturco Medya Grubumuzda dile getirdik gereken kurum ve kişilerle paylaşarak tarihe not düştük.
 Bazı milletvekil adaylarının KKTC Meclisine taze kan olarak girececeğini  seçim süresince yaptıkları çalışmalarının partilerine oy oranını artırarak getiri sağlayacağını gördüm.
Örnek olarak Girne'den DP 1.Sıradan Milletvekili adayı olarak giren seçim süresince adanın her ilçesini adım adım gezerek seçmenle buluşan başarı hikayelerini yakınen bidiğim değerli dostum GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar  bu örneklerin en başında yer alıyor.
YDP Gazimağusa Milletvekili adayı geçmişte tarım bakanlığı döneminde büyük hizmetler vermiş değerli dostum  Kenan Akının seçim boyunca çalışmaları partisi YDP'ye  artı puan kazandıracağı kesin .
Yine Girnede CTP 1 Sırada yer alan Oya-Mehmet Ali Talat Çiftinin oğlu Ongun Talat'ın partisine oy kazandırabileceğini düşünüyorum,
Daha bir çok partide bazı süpriz isimlerin bu seçimde partilerinin oy oranlarını artırırken bazı partilerde yeri garanti olarak görünen isimlerin parti iç çekişmesi yüzünden tercihli oy yüzünden KAYBEDEBİLME  ihtimalinin yüksek olduğuna herkesin hazırlı olmasını şimdididen söylemek istiyorum.
KKTC'de malesef bazı art niyetli insanların Cumhurbaşkanı Ersin Tatarın  ''Toroslardaki Kar'paylaşımına bile tahammül edemediklerini ,UBP  Genel başkanı ve Başbakan Faiz Sucuoğlunun Türkiye'de çok iyi ilişkiler içerisinde yaptığı seyahati ve sonuçlarını,bazı açıklamalarını (İç hat meselesi dahil ) hazmedemediklerini ibretle görüyorum.
Yazık ,Ne enterasan insanlar var  iki değerli dost insan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın ve KKTC Başbakan Faiz Sucuoğlunun Türkiye ile araları bozulsa herhalde zil takıp oynayacaklar.
Netice olarak Pazar günü yapılacak seçimlerde UBP 'nin en fazla oyu alacak hatta tek başına bile iktidara gelebilecek oyu sağlıyacak birinci parti olacağını düşünüyorum,bunda UBP'ye başkan seçilen Başbakan Faiz Sucuğolu'nunda özel bir katkısı olacağını ,CTP nin ikinci parti olacağını eski milletvekili sayısının üstüne çıkacağını,DP nin nu seçimlerde milletvekili sayısını artıramasada iktidara en yakın UBP ile birlike yeni kurulacak hükümete ortak  olabileceğini  düşünüyorum..Bu seçimde HP nin ciddi oy kaybına uğrayacağınada  kesin gözle bakıyorum.
Bu arada yeri gelmişken yazayım,'' KKTC'de Hiç kimse unutmasın Türkiye Cumhuriyeti Devleti bugüne kadar vermiş olduğu desteği dahada artırarak her türlü şartlarda KKTC Halkının yanında olacaktır.''
Pazar Akşamı Sandıklar açıldığında herkes yazımı tekrar okursa NE DEMEK İSTEDİĞİMİ VE HAKLILIĞIMI DAHA İYİ ANLAYACAK 
SEN ÇOK YAŞA KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ DEVLETİ
HAYIRLI UĞURLU SEÇİMLER.....
mehmetkesim@byturco.com

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Akpınar:KKTC'de Covid-19 testleri pozitif olan seçmenlerde de oy kullanabilmelidir
 
KKTC'de Düşük Katılımlı Seçimde Oy Sayımı Başladı
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
TAGYAD "Tarım Gazeteciliği Çalıştayı"Sonuç Bildirgesi Açıklandı
Türkiye'de tarım öğreniminin başlamasının 176'ncı yıldönümü kutlamaları ...
Akademisyen Bulut günümüzdeki dijitalleşmeyi anlattı
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ...
Hakan Solaker Yazdı :MALATYA FİLM FESTİVALİ İN ANTALYA FİLM FESTİVALİ OUT
Magazin Dünyasının usta yorumcusu usta gazeteci Hakan Solaker çok okunacak ...
Mehmet Kesim Yazdı :Balcı YAZICI ve eşi bu kış şartlarında ne yapsın ?
Byturco Medya Yayın Grubu başkanımız Gazeteci Yazar Mehmet Kesim kamuoyunu ...
 
 
Hakan Solaker'in Unutulmaz Bonne Vıe Gecesi
Magazin dünyasının usta gazetecisi Magazinekibi.com da köşe yazıları ...
Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz Neden Yayınlanmadı ?
ATV' nin sevilerek izlenen Eşkiya Dünyayaya Hükümdar Olmaz dizisinin yayına ...
Hakan Solaker Yazdı :Alsana Kortejli Festival
Magazin Dünyasının usta yorumcusu usta gazeteci Hakan Solaker 58 Antalya ...
Mersin Altın Çilek Ödülleri 2 .Kez Sahiplerini Buldu
Saygın Medya - Saygın Kurt tarafından bu yıl 2.’si düzenlenen Mersin Altın ...
 
 
Hakan Solaker 58.Antalya Altın Portakalı Fena Eleştirdi
Magazin dünyasının usta kalemi Gazeteci Hakan Solaker Magazinekibi.com ...
Byturco Medya Yayın Grubu Farkı
11 Yıldan beri sizlerle büyüyen Byturco Medya Yayın Grubu 5 Gazetesi ve ...
Yüksel Yalova Adnan Menderes Üniversitesine Dekan Oldu.
Geçmiş yıllarda Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekilliği, 57’nci Hükümet’te ...
Hakan Solaker Yazdı:TİK TOK Cahillerine Önlem Alınmalı
Magazin Dünyasının deneyimli gazetecisi Hakan Solaker Magazinekibi.com ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol

  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
  YAZARLAR
 
 
Dilber Dansı Ya Olmasaydı, Hayatımız ne Olurdu ?
 
Hakan Solaker
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Magazin Ekibi diyor ki...
  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Burçin Terzioğlu ve İlker Kaleli

Burçin Terzioğlu ve İlker Kaleli

Byturco
  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK'TA MAGAZİN EKİBİ
  TWITTER'DA MAGAZİN EKİBİ
  ANKET
     
 
Hande Yener mi? Demet Akalın mı?

Hande Yener
Demet Akalın

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Magazin
  •Sinema
  •Müzik
  •TV Dünyası
  •Moda
  •Medya Dünyası
  •Kültür&Sanat
  •Turizm
  •Yaşam
  •Teknoloji
 
 
  •deneme