Bir adım önde...
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
mehmetkesim
 
ANA SAYFA MAGAZİN SİNEMA MÜZİK MEDYA FOTO GALERİ VİDEO GALERİ TÜMÜ
ANTALYA   17/24 °C
 
 
    Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol  
 
    “Veda” oyunundaki başarısıyla Leyla Feray’a “Vasfi Rıza Zobu Ödülü”  
 
    Doç. Dr. Yurdagül Atun Yazdı : ​Suçlu kim?  
 
    Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Türkiye-AB İlişkilerinde Değişim  
KİM BU GÜZELLER GÜZELİ OTİLİA?
KİM BU GÜZELLER GÜZELİ OTİLİA?
 
Bilionera'yla tanınan 23 yaşındaki Romen şarkıcı Otilla, Türkiye'yi ve Türkleri çok sevdi. Güzel şarkıcı bugünlerde Bilionera'nın Türkçe versiyonu üzerinde çalışıyor.
 
9 Ağustos 2015 Pazar - 21:03

Türk halkı onu Bilionera’yla tanıdı. Şimdi Serdar Ortaç’ın ’Balım’ düetiyle yine her kanalda karşımızda, bir yandan da Bilionera’nın Türkçesi için çalışıyor. Bir yılı aşkın süredir bıkmadan bu şarkıyı dinliyoruz: Her türlü modifiye arabanın içinden taşan, envai çeşit magazin programında fon müziği olarak kullanılan, sahil şeridindeki köpük partilerinde, gece kulüplerinde ‘eller havaya’ moduna geçilince çalan, bizi seksi şarkıcı Otilia’yla tanıştıran ‘Bilionera’dan bahsediyoruz.
 Eğer hâlâ çıkaramayanlarınız varsa ki düşük bir ihtimal, hemen hatırlatalım: 23 yaşındaki Romen Otilia, kırmızı kombinezonu ve mayokinisiyle havuzda, suların içinde ’Ven paca ven paca, y ahora’ nidalarıyla yüzüp dans ediyor. Bu kısım halk arasında ‘demba ba demba ba ya-oraaa” olarak da anılıyor.
İşte o parçayla dünya çapında tanınsa da, Türk hayranlarının kalbinde ayrı bir taht kurdu, tek parçayla süperstarlığa erişti Otilia. Serdar Ortaç’la ‘Balım’ adlı düete imza atarak yerini sağlamlaştırdı. Durum böyle olunca Yalova’dan Avşa Adası’na Antalya’dan Didim’e içinde ‘yazlık disko’ olan her türlü beldemizden oluşan bir Türkiye turnesine çıkması farz oldu.
 Biz bu turnenin ‘Büyükçekmece’ ayağında buluştuk Otilia’yla. Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin konuğu olarak gelmiş, oradan da muhtelif etkinliklere gidecek. Programı çok yoğun olduğu için konser mekânının kulisinde buluşmak için sözleştik.
TANRI İSTEDİ DİYE BURADA SEVİLDİM
Kuliste bir nevi Aksaray ambiyansı var: Lame-gümüş rengi perdelerle kaplı, bir kenarında kırık dökük bir duşakabin, yer- duvar her yer beyaz karo olan küçük bir oda. Otilia ve onun kadar güzel olan dansçıları, plastik sandalyelere kurulmuş. Önlerinde içecekler, kuruyemiş, cips türü şeyler. Hepsinde Jean şort, dolgu topuk, enteresan desenli atletler, ağır makyajlar. Türkiye’yi ne kadar sevdiğiyle başlıyor söze: “Bu ülkeye aşığım, keşke daha fazla kalabilsem. Her hafta buradayım neredeyse. Önümüzdeki hafta Ayvalık’a sonraki hafta ‘Kuşabaşi’ne (tercümesi: Kuşadası) gideceğim. Yaz sonuna kadar da böyle devam edecek.”
YouTube’da video ekleyen Türkler neredeyse Romenlerden fazla… Nedir bu aşkın kaynağı? Şöyle diyor: “Bilmiyorum ki… Belki Tanrı böyle istedi, belki karma… Küçüklüğümden beri Türk kültürüne ilgim vardı bir şeyler çekti herhalde. O yüzden burada bu kadar seviliyorum.”
ÇÜNKÜ SEKSİ, GÜZEL, ÇEKİCİ... SATMAMASI MÜMMÜN MÜ?
Her ne kadar Otilia hayran kitlesini spiritüel meselelere bağlasa da Inna ve Alexandra Stan gibi Romen yıldızların ülkemizde iş yapmasını konuşmaya başlıyoruz. O zaman daha realist bir bakış açısıyla yaklaşıyor konuya: “Birincisi müziklerimiz kıvrak, tempolu. Akılda kalıcı. Türk müzik zevkiyle benzerlikler gösteriyor altyapı olarak. Şarkıcılarımız seksi, güzel, çekici. Kısacası harika bir kombinasyon. Bu işin satmaması mümkün mü?” Kendi tarzını da ‘seksi ve güzel’ olarak tanımlasa da şu faktörü eklemeyi de ihmal etmiyor: “Ama ben tarzımda her zaman doğallıktan yanayım. O kadar süslü değilim. Ve sıcakkanlıyım.”
CÜMLESİ BİTER BİTMEZ SOMURTUYOR!
Sezar’ın hakkı sezar’a, gerçekten güzel bir kız Otilia. Yüzündeki sahne makyajınının altında da eminim ki doğal ve masum bir güzellik yatıyor. Ama sıcakkanlılık? Otilia, unutulmaz ‘Japon İşi’ filmindeki ‘robot Fatma Girik’ gibi. Sorulara donuk bir şekilde gülümseyerek cevap veriyor, cümlesi biter bitmez somurtuyor. Arada çevresine hızlı hızlı, sinirli bir şekilde Romence çemkirmeyi de ihmal etmiyor. Sonra dönüp yine robot gülümsemesiyle devam ediyor. Cevaplar da zaten “Her şey başarı için, şu an kalbimde aşka yer yok ama erkeğimin de Geyşası olurum” tadında.
TÜRKÇE ‘BILIONERA’ EYLÜLDE
Serdar Ortaç’la düetine geliyoruz: “Onun şarkılarını zaten biliyordum. Birkaç ay önce ekibi benimle iletişime geçti. ‘Bilionera’nın Türkçesini yapacaktık. Ama sonra vazgeçtik, onun yerine ‘Balım’ı yaptık. Gelecektede birlikte başka şarkılar da yapmayı planlıyoruz. Bu arada ‘Bilionera’nın Türkçesini yapma fikri aklıma yattı, o da eylül ayında radyolarda olacak. Sözleri yazdık. Yeni şarkımız Aventura iyice bir patlasın, onu da tanıtacağız. Sıra bekliyor yani.”
 ‘Bilionera’nın Türkçesi mi? Sözleri biraz mırıldanmasını rica ediyorum: “Sakın ola kalbini korkak alıştırma/Gidiyorsun ama gözün hep buralarda/ Kötüye hiç yorma sebebini sorma/ Gel bana gel bana…” Sözler Serdar Ortaç’ın değil, kendi ekiplerinden biri yazmış. Söylerken Türkçesi de oldukça düzgün. Bilionera’nın da İspanyolca/İngilizce olduğunu anımsıyorum. Şarkı söylerken bir hayli akıcı olmasına rağmen, konuşurken şarkıcının İngilizcesi bir hayli kırık dökük. Yeteneği, papağan gibi ezberlemesi: “Benim hafızam kuvvetli. Başka dilde şarkı söylemek için o dili bilmem gerekmiyor. Dinleye dinleye öğreniyorum.”
BİR GÜN TÜRK DİZİSİNDE MUTLAKA OYNAYACAĞIM, BUNU BİLİYORUM
Peki Türkçe ‘Bilionera’nın klibi de bu kadar seksi olacak mı?: “Burada işler daha farklı. Dikkat ettiyseniz ‘Balım’ın klibinin iki versiyonu var. YouTube’da yayınlanan versiyonunda elbisemin yanındaki transparan detayları gösteriyoruz. Ama televizyonda dönecek halinde o bölümleri kestik. Çünkü yayımlanmaz diye düşündük.”
Şarkıcının gönlünde yatan diğer bir aslan da oyunculuk. Bu isteğin kaynağı da ‘Muhteşem Yüzyıl’ ve Halit Ergenç. “Süleyman’a aşığım. Onun için bir gün Türk dizisinde mutlaka oynayacağım, bunu biliyorum! ”
BİR KIZ, ASLI DİĞER GÜZEL KIZI DİNLEMEKTEN HOŞLANMAZ
Tabii ki ‘aşka ayıracak vakti yok,’ ‘kendisini tamamen işine adamış durumda’ ve bir erkekte aradığı özellik de ‘iyi kalpli olması,’ en büyük hayali ‘sanatında daha iyi olmak ve aile kurmak.’ Bu klişeleri de ardı ardına sıraladıktan sonra Tarkan ve Serdar Ortaç’ı çok sevdiğini söylüyor. Kadın şarkıcılarla da işi olmazmış, nedeni “Bir kız asla diğer bir güzel kızı dinlemekten hoşlanmaz.” Kulisten çıkıyoruz, sırada fotoğraf faslı var. Arka fonda Mimar Sinan’ın Kanuni Sultan Köprüsü ve göl manzarası. Otilia fotoğrafçımız Emre Yunusoğlu’nu bir hayli darlandırdıktan, “Onu yapmam, bunu yapmam” dedikten sonra sahneye yollanıyor. Olanı biteni seyreden yaşlı bir amca yanıma gelip ne hikmetse “Kameralara gülümsüyor ama sağa sola somurtuyor. Bu, çok yanlış bir davranış” gibi bir çıkarımda bulunuyor. Derince bir nefes alıyor ve ekliyor: “Ama güzel kız!” E, doğru söze ne denir?
BILIONERA’YA 123 MİLYON TIK!
1992 yılında Romanya’nın Suceava ilçesinde doğdu. Romanya Ulusal Kolej’de eğitim aldı, şarkıcılığa 17 yaşında başladı. 2012’de ‘All The Stars’ şarkısıyla çıkış yaptı, ilk sahne adı Bijue’ydu. Amerika’da aynı isimde bir şarkıcı olduğu öğrenilince 2013 yılında Otilia olarak değiştirdi. 2013 Haziran’da ‘French Kiss’, kasım ayında ‘Russian Dream’ ve On Fire’ ile On Fire şarkıları yayınlandı. Tüm dünya listelerinde hit olan şarkısı Bilionera, 20 Şubat 2014’de muhtelif kanallarda 120 milyonun üzerinde tıklandı. Kırmızı kombinezonu ve mayokinisiyle havuzda, suların içinde ’Ven paca ven paca, y ahora’ nidalarıyla yüzüp dans eden Romen Otilia’nın YouTube’daki videosunu ekleyen Türkler neredeyse Romenlerden fazla. (Yazı: Aslı Barış, Hürriyet)
 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
NAZLI HAMARAT’IN EŞİ UKRAYNA’DA CİNAYETE Mİ KURBAN GİTTİ
 
TOLGA KAREL TÜRKİYE'Yİ TERK EDİYOR
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
BURCU ESMERSOY: EVLENİR EVLENMEZ HAMİLE KALDIM
“Ver Fırına” ve “Komedi Türkiye” programlarının sezona ara vermesiyle ...
SERTAB ERENER SESSİZLİĞİNİ BOZDU
Sertab Erener, Türkiye’nin en önemli kadın seslerinden. Özel hayatını ...
DEMET AKALIN 'ŞOFÖRÜM DE YOK KORUMAM DA'
Milyonları peşine takmış bir kadın mevzu bahis. “Azmeden başarır” sözünün ...
VİLDAN ATASEVER: ÜÇÜNCÜ EVLİLİĞİ HİÇ DÜŞÜNMÜYORUM
Kanal D’de yaz ekranı giderek şenleniyor. Yarın akşam bir yeni dizi daha izleyiciyle buluşacak
 
 
’BİR OTURUŞTA BİR KİLO DONDURMA YERİM’
"Poyraz Karayel" dizisiyle ekranlara dönen Azra Akın, BeStyle dergisinin ...
DEFNE SAMYELİ’Nİ HERKES AKŞAM YEMEĞİNE ÇAĞIRMIŞ..
Defne Samyeli güzelliği nedeniyle iş dünyasında sık sık sorunlar yaşadığını ...
ÇAĞLA ŞİKEL ’İSTEDİĞİMİ YAPABİLİRİM’
Boşanma öncesi hep bir şeylerin eksikliğini duymuş, sonra o eksikliği ...
FARUK SARAÇ “ARTIK MODA EĞİTİMDEN GEÇİYOR”
Meslek hayatının 34. yılını geride bırakan ünlü modacı Faruk Saraç moda ...
 
 
Zeynep Çamcı “Hayallerimi Gerçekleştiriyorum”
Sinemaya yeni bir yüz yeni bir yetenek dahil oldu. 3 yıl aradan sonra ...
​Karadağlı: Artık hayata dair küçük planlar yapıyorum
Ünlü oyuncu Tamer Karadağlı, geçirdiği trafik kazasının ardından sıkıntılı ...
​20 YILDIR EKRANLARDA OLMAK HERKESİN HARCI DEĞİL
Usta gazeteci, magazinekibi.com Genel Yayın Koordinatörü Hakan Solaker'e ...
OYA AYDOĞAN SOLAKER'E İÇİNİ DÖKTÜ
Usta gazeteci, magazinekibi.com Genel Yayın Koordinatörü Hakan Solaker'e ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol

  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
  YAZARLAR
 
 
Dilber Dansı Ya Olmasaydı, Hayatımız ne Olurdu ?
 
Hakan Solaker
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Magazin Ekibi diyor ki...
  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Burçin Terzioğlu ve İlker Kaleli

Burçin Terzioğlu ve İlker Kaleli

Byturco
  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK'TA MAGAZİN EKİBİ
  TWITTER'DA MAGAZİN EKİBİ
  ANKET
     
 
Hande Yener mi? Demet Akalın mı?

Hande Yener
Demet Akalın

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Magazin
  •Sinema
  •Müzik
  •TV Dünyası
  •Moda
  •Medya Dünyası
  •Kültür&Sanat
  •Turizm
  •Yaşam
  •Teknoloji
 
 
  •deneme