Bir adım önde...
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
mehmetkesim
 
ANA SAYFA MAGAZİN SİNEMA MÜZİK MEDYA FOTO GALERİ VİDEO GALERİ TÜMÜ
ANTALYA   15/20 °C
 
 
    “Veda” oyunundaki başarısıyla Leyla Feray’a “Vasfi Rıza Zobu Ödülü”  
 
    Doç. Dr. Yurdagül Atun Yazdı : ​Suçlu kim?  
 
    Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Türkiye-AB İlişkilerinde Değişim  
 
    Antalya'da Karadenizliler Gecesinde Resul Dindar coşkusu  
Fransız Profesör Dr.Gilbert Deray İddia : Teşekkürler Omicron ,Artık Covid mevsimsel grip olacak
Fransız Profesör Dr.Gilbert Deray İddia : Teşekkürler Omicron ,Artık Covid mevsimsel grip olacak
 
Fransa da Paris'te Pitié Salpêtrière Üniversite Hastaneleri Genel Acil Servis de görev yapan Dünyaca Ünlü Fransız Profösör Dr.Gilbert Deray yaptığı tarihi açıklama ile Teşekkürler Omicron dedi ve Artık Covid mevsimsel grip olacak iddiasınını gündeme getirdi
 
16 Ocak 2022 Pazar - 13:29

(BYTURCO MEDYA ÖZEL HABER)
Covid 19  salgının başladığı günden itibaren yoğun bir çalışma içerisinde hastalarının tedavisi ile yapmış olduğu çalışmaları kamuoyu ile paylaşımlarıyla başta Fransa ,Avrupa ve Dünyanın bir çok ülkesinden ilgiyle takip edilen Fransa da  Paris'de Pitié Salpêtrière Üniversite Hastaneleri Genel Acil Servis de görev yapan Dünyaca Ünlü Fransız Profesör DR.Gilbert Deray yaptığıtarihi  açıklama ile Teşekkürler Omicron  dedi ve Artık Covid mevsimsel grip olacak iddiasınını gündeme getirdi
 Profesör DR.Gilbert Deray  .Omicron için neredeyse bir karikatür: “Bu virüs agresif değil. Deltadan daha az öldürücüdür. Sadece kötü bir soğuk algınlığı olmayacak, ayrıca bonus olarak gezegene bağışıklık kazandıracak. Omicron, beklediğimiz koruyucu melek. Merak etmeyin, bu dalga alarmcıların size söylediği kadar şiddetli olmayacak. Hastaneler dayanacak ve normal bir şekilde hayatınıza sakin bir şekilde devam edebilirsiniz. » açıklaması heyecan yarattı.

İŞTE PROFESÖR DR.GİLBERT DERAY 'IN YAPTIĞI O TARİHİ İDDİİALI AÇIKLAMASI
(Açıklama Fransızca orjinalinden Byturco haber merkezi ekibimiz tarafından tercüme edilmiştir)
''Herşey yolunda.
Covid mevsimsel grip olacak.
Huzur içinde uyu!
Kötü haber vermek hiçbir alanda çok popüler olmamıştı.
Hatalı olmamızın bir önemi yok. Sonbaharın... sonbaharda olduğunu, bir saniye sonra bir dalga daha olacağını, o 2021 yazının ardından Noel'in bu kadar sessiz olmayacağını öngörmemiştik.
Sadece bu sefer doğru tahmin olduğunu söylemek önemli değil, BİTTİ!
Bu krizin başından beri bu hep böyle olmuştur.
Omicron için neredeyse bir karikatür: “Bu virüs agresif değil. Deltadan daha az öldürücüdür. Sadece kötü bir soğuk algınlığı olmayacak, ayrıca bonus olarak gezegene bağışıklık kazandıracak. Omicron, beklediğimiz koruyucu melek. Merak etmeyin, bu dalga alarmcıların size söylediği kadar şiddetli olmayacak. Hastaneler dayanacak ve normal bir şekilde hayatınıza sakin bir şekilde devam edebilirsiniz. »
Teşekkürler Omicron!
Bu baskın mantradır ve gerisi duyulmaz. Açıkçası bu, zaten çöküşün eşiğindeki hastanelerimizin dayanamayacağını, günde 200 ölümün kabul edilemez olduğunu, yüzlerce çocuğun hastaneye kaldırıldığını duyurmaktan çok medya ve siyasi açıdan daha heyecan verici. bu devasa dalganın muhtemelen bir ekonomik krize yol açması muhtemel…. Ne kadar gerçek olursa olsun birçok unsur. Fransa'da uzun süre covid olduğunda tabu. Binlerce araştırma arasında geniş çapta yayılan tek araştırma, uzun süredir covid'i bir inanca eşitleyen, oldukça tartışmalı Fransız çalışmasıdır. ABD ve İngiltere'de gördüğümüzün aksine, bu konuda özel klinik bölümler ve araştırma programları oluşturmak için hiçbir şey yapılmadı. Umarım bu sefer pandeminin sonunun vaizleri haklı çıkar. Sonuçta bozuk saat bile günde iki kez doğru zamanı verir. Ne yazık ki, hiçbir şey Omicron'un bir sonraki varyanta karşı sürü bağışıklığı sağlayacağını söylememize izin vermiyor. Tersine, bağışıklık kaybolması (aşı veya bulaşıcı) ve Omicron ile diğer varyantlar arasındaki antijenik mesafe şüphe uyandırır.

O halde devam filmi için hazırlanalım.
•Kendimizi özellikle en kırılgan olanı, ilk türe değil, varyanta en kısa sürede adapte edilen aşılama ile koruyalım.
•5-11 yaş aşılarını yapalım.
•Son olarak okullarımızı en azından öğretmenler için CO2 sensörleri, hava temizleyicileri ve FFP2 maskeleri ile donatalım.
Pozitif olanları izole etmek ve okullarımızı açık ama güvenli tutmak için tüm çocukları haftada iki kez test ediyoruz. Aynı zamanda, nihayet, anın varyantına takılıp kalmış yansıma aşamasının ötesine geçme zamanıdır. • Hava, Orta Çağ'da su ile aynı şekilde bir salgın vektörü haline geldi. "İçilebilir" hava sağlamak, önümüzdeki on yıllar için büyük bir zorluktur. Bu da bizi küresel ekolojik krize geri getiriyor. •Hiçbir çözüm milli değildir. En azından kıtasaldırlar. Sağlıklı bir Avrupa inşa etmek hayati bir gereklilik haline geliyor. •
Diğer şeylerin yanı sıra, bu gezegenin tüm sakinleri aşılanmadan bu krize hiçbir çözüm bulunamaz.
Omicron büyük olasılıkla en az aşılanmış kıta olan Afrika'dan geliyor. COVAX bir başarısızlıktır.
Ahlaki bir skandal ve aynı zamanda bu bitmeyen krizin uzamasının nedenidir.'' dedi.

AÇIKLAMANIN ORJİNALİ 
Tout va bien. La covid va devenir une grippe saisonnière. Dormez tranquille !
Annoncer des mauvaise nouvelles n’a jamais été très populaire dans aucun domaine.
Qu’importe que l’on se trompe. Que l’on ait pas prévu que l’automne était… en automne, qu’il y aurait une deuxième puis une énièmes vague, que l’été 2021 puis Noël ne serait pas si tranquille.
Ce n’est pas grave il suffit de dire que cette fois ci c’est la bonne prédiction, c’est TERMINÉ !
Cela toujours été ainsi depuis le début de cette crise.
Pour Omicron c’est quasiment une caricature :
« Ce virus n’est pas agressif. Il est moins létal que delta. Il va non seulement être un gros rhume mais en prime il va immuniser la planète. Omicron est l’ange protecteur que nous attendions. Ne vous inquiétez pas cette vague ne sera pas si sévère que les alarmistes vous le disent. Les hôpitaux tiendront et vous pourrez tranquillement poursuivre votre vie normalement. »
Merci Omicron !
C’est le mantra dominant est le reste est inaudible.
Évidemment c’est médiatiquement et politiquement plus excitant que d’annoncer que nos hôpitaux, qui étaient déjà au bord de la rupture ne vont pas tenir, que 200 morts par jour c’est inacceptable, que des centaines d’enfants sont hospitalisés, que cette vague massive risque d’entraîner une crise économique….Autant d’éléments qui pourtant sont factuels.
Quand au covid long en France il est tabou. La seule étude, sur des milliers, qui a été largement relayée est celle Française, très contestée, qui assimile le covid long à une croyance. Rien n’a été fait pour créer des départements cliniques dédiés et des programmes de recherches sur ce sujet à l’inverse de ce que l’on constate aux USA et en Grande Bretagne.
J’espère que cette fois ci les prédicateurs de la fin de la pandémie auront raison. Après tout même une montre cassée donne l’heure exacte deux fois par jour.
Malheureusement rien ne permet de dire qu’Omicron apportera l’immunité collective face au prochain variant. A l’inverse l’évanescence immunitaire (vaccinale ou infectieuse) et la distance antigénique entre Omicron et les autres variants permettent d’en douter.
Alors préparons déjà la suite.
•Protégeons-nous en particulier les plus fragiles avec la vaccination, dès que possible adaptée au variant et non sur la souche initiale.
•Vaccinons les 5-11 ans.
•Équipons enfin nos écoles avec capteurs de Co2, épurateurs d’air et masques FFP2 au moins pour les enseignants. Testons tous les enfants deux fois par semaine pour isoler ceux positifs et garder nos écoles ouvertes mais sécurisée.
Il est par ailleurs enfin temps de dépasser le stade de la réflexion collée au variant de l’instant.
•L’air est devenu un vecteur des épidémies au même titre que l’eau au moyen âge. Fournir un air « potable » est un enjeu majeur des prochaines décennies. Et cela nous ramène à la crise écologique mondiale.
•Aucune solution n’est nationale. Elles sont au minimum continentale. Bâtir une Europe sanitaire devient une nécessité vitale.
•Aucune solution à cette crise ne sera trouvée sans, entre autres, une vaccination de l’ensemble des habitants de cette planète. Omicron vient très probablement d’Afrique, le continent le moins vacciné. COVAX est un échec. C’est un scandale moral et aussi la cause de la prolongation de cette crise sans fin.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
KKTC’de Bir günde 640 yeni vaka
 
YEŞİLAY'ın “Renklerini Yeniden Kazananlar” kitabı ile umut dolu hikâyeler
 
 
Etiketler :
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
KKTC’de Bir günde 640 yeni vaka
KKTC Sağlık bakanlığından yapılan açıklamaya göre ​Son 24 saatte ...
Dışişleri Bakanlığından Azerbaycan Mesajı
Dışişleri Bakanlığı'nca Azerbaycan ile diplomatik ilişkilerin yeniden ...
Erdoğan'ın Kabulü Sonrası sonrası Sucuoğlu :Anavatanımızın Destek Kararlığını Gördük
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ...
Bakan Soylu Antalya'da Terörle Mücadele Şube Müdürleri Değerlendirme Çalıştayı’nda
Antalya’da,Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi'ndeki otelde düzenlenen Terörle ...
 
 
Kıbrıs Türkü Dağcı Birkan Uzun Törenle Toprağa Verildi
Amerika’da kayak kazasında hayatını kaybeden Kıbrıslı Türk genç dağcı ...
Yargıtay Başkanlar Kurulu Toplantısı Afyonkarahisar’da Gerçekleştirildi
Yargıtay Başkanlar Kurulu toplantısı, Afyonkarahisar'da tamamlandı. Toplantıda, ...
Bakan Koca, "Kayıplarımızın büyük kısmı, 60 yaş üzerindekilerle kronik hastalığı olanlar."
​Sağlık Bakanlığı 9 Ocak Pazar 2021 güncel koronavirüs tablosunu ...
Genç Kaymakamların En Mutlu Günü
Kaymakam Emre Kazanasmaz ve Elif Yazıcıcıoğlu düzenlenen nikah töreniyle dünya evine girdi.
 
 
Görme engelli bireylere sesli kütüphanede bilgi ve kitaba engel yok
Antalya Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmet Merkezi’nde görme engelli ...
Sağlık Bakanı Koca Salgında Aşı Konusunda Uyardı
Hızla artan Korona vakaları tüm dünyayı tehdit ederken Sağlık Bakanı Fahrettin ...
KKTC'de DP Milletvekili Adayı Serhat Akpınar Lefke'nin Nabzını Tuttu
Demokrat Parti (DP) Girne 1 numaralı Milletvekili Adayı Serhat Akpınar, ...
KKTC'li Avukat Aslı Babayiğit Yabancı Sondaj Şirketlerini Uyardı
KKTC'de avukatlık yapan Aslı Babayiğit bir KKTC vatandaşı ve bir avukat ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
“Veda” oyunundaki başarısıyla Leyla Feray’a “Vasfi Rıza Zobu Ödülü”

“Veda” oyunundaki başarısıyla Leyla Feray’a “Vasfi Rıza Zobu Ödülü”

  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
  YAZARLAR
 
 
Dilber Dansı Ya Olmasaydı, Hayatımız ne Olurdu ?
 
Hakan Solaker
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Magazin Ekibi diyor ki...
  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Burçin Terzioğlu ve İlker Kaleli

Burçin Terzioğlu ve İlker Kaleli

Byturco
  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK'TA MAGAZİN EKİBİ
  TWITTER'DA MAGAZİN EKİBİ
  ANKET
     
 
Hande Yener mi? Demet Akalın mı?

Hande Yener
Demet Akalın

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Magazin
  •Sinema
  •Müzik
  •TV Dünyası
  •Moda
  •Medya Dünyası
  •Kültür&Sanat
  •Turizm
  •Yaşam
  •Teknoloji
 
 
  •deneme