Bir adım önde...
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
mehmetkesim
 
ANA SAYFA MAGAZİN SİNEMA MÜZİK MEDYA FOTO GALERİ VİDEO GALERİ TÜMÜ
ANTALYA   15/20 °C
 
 
    Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol  
 
    “Veda” oyunundaki başarısıyla Leyla Feray’a “Vasfi Rıza Zobu Ödülü”  
 
    Doç. Dr. Yurdagül Atun Yazdı : ​Suçlu kim?  
 
    Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Türkiye-AB İlişkilerinde Değişim  
Erdoğan :Salgının Seyrine göre yeni tedbirleri devreye alıyoruz
Erdoğan :Salgının Seyrine göre yeni tedbirleri devreye alıyoruz
 
Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplantıda koronavirüs salgınındaki son durumdan iç ve dış güvenlik konularına, spordan ulaştırma yatırımlarına kadar pek çok hususu kapsamlı bir şekilde değerlendirdiklerini söyledi.
 
5 Ekim 2020 Pazartesi - 22:14

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, “Bugün Türkiye insanlığın ortak vicdanı olarak her konuda söz söyleyebilecek ve bunu dinletebilecek bir iradeye sahiptir. Bugün Türkiye siyasi ve ekonomik politikalarını sahada aktif, askerî destekle uygulayabilecek bir güce kavuşmuştur. Bugün Türkiye kendisiyle beraber tüm dostlarına ve kardeşlerine de destek verebilecek ve bunun arkasında durabilecek seviyeye ulaşmıştır” dedi.
“SİYASİ REKABETLE ÜLKE VE MİLLET MENFAATLERİNİ AYRI TUTMAYI AHLAKİ BİR SORUMLULUK OLARAK GÖRÜYORUZ”

Türkiye’nin her alanda verdiği mücadeleyi başarıyla yürüttüğünün altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgın döneminde hem sağlık altyapısı hem sağlık sistemi hem de geliştirilen teşhis ve tedavi protokolleriyle takdire şayan bir farklılık ortaya koyulduğunu kaydetti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, her türlü yapıcı tenkide, teklife ve değerlendirmeye sonuna kadar saygı duyduklarını, bu şekilde önlerine gelen hususlardan makul ve uygulanabilir olanları hayata geçirmekte de asla imtina etmediklerini aktardı.
“Siyasi rekabetle ülke ve millet menfaatlerini ayrı tutmayı ahlaki bir sorumluluk olarak görüyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, eskiden beri siyasi rekabet içinde bulunduğu pek çok çevreyle ülkenin ve milletin âli menfaatleri söz konusu olduğunda birlikte hareket etmekten asla çekinmediklerini, çekinmeyeceklerine vurgu yaptı.
“SALGININ SEYRİNE GÖRE GEREKTİĞİNDE YENİ TEDBİRLERİ DEVREYE ALIYORUZ”
Salgının seyrine yönelik gerektiğinde yeni tedbirleri, gerektiğinde yeni normalleşme adımlarını devreye aldıklarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal koruma kalkanı kapsamında çalışanlara ve dar gelirli kesimlere yapılan karşılıksız ödemelerin tutarının 38 milyar liraya ulaştığını, prim desteği olarak 154 bin iş yerindeki 1 milyon 186 bin çalışan için 934 milyon liralık kaynak kullanıldığını, kısa çalışma ödeneğinden faydalanan 3,5 milyon çalışana da bugüne kadar 20 milyar liranın üzerinde kaynak aktarıldığını açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu bilgileri paylaştı: “Nakdi ücret desteği kapsamında1 milyon 976 bin kişiye 4,4 milyar lira ödeme yapılmıştır. İşsizlik ödeneği olarak da 847 bine yakın kişiye 4 milyar liraya yakın kaynakla destek verilmiştir. Bunlara ilave olarak kovid-19 teşhisi nedeniyle tedavi gördüğü veya karantinada bulunduğu için çalışamayanlara yönelik iş göremezlik ödeneğini devreye soktuk. Türkiye Eczacılar Birliği ile SGK arasındaki protokolün yenilenmesiyle salgın döneminde üzerlerine oldukça ağır yük binen eczacılarımıza yapılan ödemelerde yıllık ilave ödeme 235 milyon liralık iyileşme sağladık. Devlet korumasındaki 640 gencimizi de bu dönemde kamuda işe yerleştirerek mağduriyetlerinin önüne geçtik. Böylece devlet korumasındaki gençlerimizin istihdam sayısı toplamda 54 bine yaklaştı. Salgın döneminde huzurevlerindeki yaşlılarımıza verdiğimiz hizmetler ve gösterdiğimiz ihtimam Dünya Sağlık Örgütü tarafından iyi uygulama örneği olarak ilan edildi.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün salgınla mücadele tedbirleri konusunda yapılan istişarelerin ardından yeni kararlar aldıklarına dikkati çekerek, geçen aylarda yeniden yükselme eğilimi gösteren vaka, hasta ve ağır hasta sayısındaki artışın düşme eğilimine girmiş olmasından memnuniyet duyduklarını dile getirdi.
“BUGÜN YÜZ YÜZE EĞİTİMİN KAPSAMINI GENİŞLETME KARARI ALDIK”
Salgın sürecinde eğitimden ticarete, spordan sosyal faaliyetlere kadar pek çok hususta ertelenen ihtiyaçların yol açtığı sıkıntıların bilincinde olduklarını ve sağlık önceliklerinden taviz vermeyecek şekilde bu sıkıntıları aşamalı olarak çözüme kavuşturacak yöntemler geliştirdiklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün yüz yüze eğitimin kapsamını genişletme kararı aldık. İlkokul birinci sınıfların yanı sıra ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıflarda da yüz yüze eğitimi belirlenen kurallar çerçevesinde başlatıyoruz. Bunlara ilave olarak ortaokul 8’inci ve lise 12’nci sınıflarda da yine belirlenen kurallar dâhilinde yüz yüze eğitime geçilecek. Ayrıca, özel eğitim okulları ile il hıfzıssıhha kurullarının uygun bulduğu köy okullarında da yüz yüze eğitimin önünde herhangi bir engel olmadığı görülmüştür. Diğer sınıflarla ilgili kararı gelişmelere bakarak önümüzdeki haftalarda vereceğiz” açıklamasında bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, okula gidecek öğrencilerden temizlik, maske ve mesafe kurallarına sıkı şekilde riayet etmelerini isteyerek Millî Eğitim Bakanlığı’nın uzaktan eğitimde bilgisayar ihtiyacı olanlar için bir çalışma yürüttüğünü, ilk etapta 500 bin öğrenciye ücretsiz tablet bilgisayarın gelecek haftadan itibaren verileceği bir süreci başlattıklarını duyurdu.
“YERLİ AŞI GELİŞTİRME ÇALIŞMALARINDA İLERİ BİR DÜZEYE GELİNDİ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli aşı geliştirme çalışmalarında da ileri bir düzeye gelindiğini ifade ederek, şöyle devam etti: “Ülkemizde 13 ayrı aşı geliştirme çalışması başlatılmıştı. Bunlardan iki ayrı kategorideki beş tanesi insan çalışmaları safhasına yaklaştı. Sadece bu tablo dahi ülkemizin sağlık altyapısına yapılan yatırımların ne kadar stratejik olduğunu göstermeye yeterlidir. Araştırma kuruluşlarımızın yaptıkları planlamaların ve verdikleri desteklerin önemi gelişmiş ülkelerle rekabet edebilecek altyapı ve insan kaynağı gücümüzle yine bu süreçte ortaya çıkmıştır. Üretim konusunda da altyapısı uygun bir firmamızın ayda 20 milyon doz kapasitesi bulunuyor. İkinci bir firmamızın da üretim altyapısını tamamlamasıyla bu rakam ayda 50 milyon dozun üzerine çıkabilecektir. İnsan çalışmalarından biri için önümüzdeki hafta bin doz aşı üretilmiş olacaktır. Ayrıca kuduz, suçiçeği, Kırım-Kongo, verem aşılarının geliştirilmesinde de oldukça ileri bir safhaya ulaştığımızı belirtmek istiyorum.”
“TÜRKİYE TERÖRLE MÜCADELEDE TARİHİNİN EN BAŞARILI DÖNEMİNİ YAŞIYOR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 10 yılda bölge yoğunlaşan kriz ve çatışma alanlarına bakıldığında Türkiye’nin tam manasıyla bir kuşatma altına alınmaya çalışıldığının görüleceğine dikkati çekerek, “Kafkasya’dan Balkanlar’a, Karadeniz’den Akdeniz’e ve bunların mücavir alanlarına kadar uzanan bu kuşatma projesinde asıl hedefin Türkiye olduğu çok açıktır. Türkiye güçlü bir şekilde ayakta kaldığı müddetçe bölgedeki diğer hiçbir senaryonun orta ve uzun vadede başarı sansı olmadığını, bizim kadar bu oyunu tezgâhlayanlar da biliyor” dedi.
Türkiye’nin terörle mücadelede tarihinin en başarılı dönemini yaşadığını, çevresindeki kuşatmanın zincirlerini birer birer kırdığını ve daha önce Türkiye’ye karşı buyurgan dille konuşmayı adet hâline getirmiş olanların artık Türkiye ile eşit şartlarda müzakere noktasına geldiğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizi bölgesel ve küresel tüm meselelerde dışarıda bırakıp, sadece alınan tedbirleri, alınan kararlara tabi kılma politikalarını tümüyle çökerttik. Yıllarca Türkiye’ye verdikleri hiçbir sözü tutmayıp, üstüne birde bizi suçlayanları artık lafa değil icraata bakılan bir çizgiye çektik. Bugün Türkiye bölge ve dünya siyasetinde onurlu, ilkeli ve etkin bir konumda bulunuyor” diye konuştu.
“Yıllarca Türkiye’ye verdikleri hiçbir sözü yerine getirmeyenler üstüne birde bizi suçlayanları artık lafa değil, icraata bakılan bir çizgiye çektik” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Bugün Türkiye ekonomisini çökertmeye yönelik saldırıları göğüsleyebilecek ve hedeflerine doğru kararlılıkla yürüyebilecek bir yere gelmiştir. Bugün Türkiye insanlığın ortak vicdanı olarak her konuda söz söyleyebilecek ve bunu dinletebilecek bir iradeye sahiptir. Bugün Türkiye siyasi ve ekonomik politikalarını sahada aktif, askerî destekle uygulayabilecek bir güce kavuşmuştur. Bugün Türkiye kendisiyle beraber tüm dostlarına ve kardeşlerine de destek verebilecek ve bunun arkasında durabilecek seviyeye ulaşmıştır.”
“SANAYİDE, ÜRETİMDE, İHRACATTA, İSTİHDAMDA OLUMLU GELİŞMELER YAŞANIYOR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, çekilen sıkıntıların karşılığının her alanda alınacağına inandığını kaydederek, “Karadeniz’de keşfettiğimiz doğal gaz rezervi bunun ilk müjdesidir. İnşallah Akdeniz’den de yakın zamanda güzel haberler bekliyoruz. Sanayide, üretimde, ihracatta, istihdamda olumlu gelişmeler yaşanıyor. Salgının ardından yeniden şekilleneceği anlaşılan dünyanın üretim merkezi tercihlerinde ülkemizin hak ettiği konumu mutlaka alacağından şüphe duymuyoruz” ifadelerini kullandı.
“AZERBAYCAN’IN İŞGAL ALTINDAKİ TOPRAKLARINI KURTARMA MÜCADELESİNE DESTEK VERMEK HER ONURLU DEVLETİN VAZİFESİDİR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarına yönelik saldırılarına değinerek, “Uluslararası toplum, Karabağ ve Azerbaycan topraklarının bir bölümü Ermeniler tarafından işgal edilirken maalesef bu alçaklık karşısında sessizliğe bürünmüştü. Üstelik Karabağ’da sadece işgal değil, aynı zamanda insanlığın yüz karası katliamlar gerçekleştirilmişti. Ermenilerin çocuk, kadın, erkek demeden yaptıkları ve övünçle anlatmaktan çekinmedikleri katliamları da cezasız bırakıldı” değerlendirmesinde bulundu.
ABD, Fransa ve Rusya tarafından oluşturulan Minsk Grubu’nun sorunu çözme yerine adeta sorunu çözümsüzlüğe mahkûm ettiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye olarak en başından beri tüm kalbimizle ve imkânlarımızla Azerbaycan’ın yanında olduğumuzu söylüyoruz. Esasen Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarını kurtarma mücadelesine destek vermek, her onurlu devletin vazifesidir. Dünya haydut devletlerden ve onların haydut yöneticilerinden kurtarılmadan insanlığın kalıcı barışa ve huzura kavuşması mümkün değildir. Maalesef özellikle bizim bölgemizde haydut devlet sayısı oldukça fazla. İsrail’den Kıbrıs Rum Kesimine ve Suriye rejimine kadar uzanan bu haydut devletler hem kendi vatandaşlarına zulmediyor hem de dünyanın istikrarını bozuyor. Küresel güçlerin eteği altına saklanarak insanlığın başına âdeta bela olan bu devletlerin kullandıkları yöntemlerin devri artık kapanıyor, dünya bu zulmü daha fazla taşıyamaz.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye elindeki gücü ve imkânları bu haksız, hukuksuz, çirkin ve kanlı oyunu bozmak için kullanmakta kararlıdır. Bunun için Birleşmiş Milletlerde dünya beşten büyüktür diyoruz. Bunun için Suriye’den Libya’ya kadar nerede bir mazlum varsa hepsine de kapımızı ve kalbimizi açıyoruz. Bunun için gerektiğinde yedi düvele meydan okuma pahasına kendimiz ve dostlarımız için hakkın ve hakikatin yanında yer alıyoruz. Azerbaycan’ın Karabağ’ı ve işgal altındaki topraklarını kurtarma mücadelesinde yaptığımız da bundan ibarettir. Kafkasya’nın son 30 yıldır en önemli kriz konusu olan Karabağ meselesinin bu şekilde çözüme kavuşması hem tarihin hem hukukun hem de coğrafyanın gerçeklerinin icabıdır. Aksi takdirde bölgedeki huzursuzlukların ve çatışmaların bitmesi mümkün değildir. Bir kez daha Azerbaycanlı kardeşlerimize gazanız mübarek olsun diyor, kutlu mücadelelerinde zafere kadar yanlarında olduğumuz tekrarlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Jale Ak :Hayallerinizin Peşinden Koşun
 
KKTC'de Kapalı Maraş'ta Açılım Çalışmaları Hızla Sürüyor
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
İşte KKTC'de Yeni Eğitim Dönemine Ait Alınan Kararlar
KKTC'de Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi, eğitim dönemine ait alınan yeni kararları açıkladı.
Erdoğan : “Türk Milleti tüm imkânlarıyla Azerbaycanlı kardeşlerinin yanındadır”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'a yönelik Ermenistan saldırıları ...
KKTC Başbakanı Tatar :Yakın Gelecekte GAÜ Mezunu Doktorlar Göreceğiz
KKTC Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Ersin Tarar beraberinde ki, Turizm ...
Bakan Gül Duyurdu ,İşte O 1200 hakim ve savcı alımı ilanı ve ayrıntıları
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 1200 hâkim ve savcı alımı için yapılacak ...
 
 
İşte Kalp Krizi Ve Kırık Kalp Sendromu Arasındaki Farklar
Girne Amerikan Üniversite (GAÜ) Tıp Fakültesi Akademisyeni Genel Cerrahi ...
Erdoğan : "Mecburen şimdi tekrar işi sıkmak zorundayız"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma Namazı çıkışında açıklamalarda ...
Erdoğan : “Bedeli kanla ödenmiş bağımsızlığımıza halel getirmeyeceğiz.''
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen ...
KKTC'de Bulaşıcı Hastalıkları Yasasına Uymayana 1 Yıl Hapis Cezası
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) koronavirüs (Covid-19) önlemlerine ...
 
 
Koç Ailesi'nin acı günü: Suna Kıraç Vefat Etti
Koç Ailesi'nin önemli isimlerinden Vehbi Koç'un kızı iş insanı Suna Kıraç, ...
İstanbul İçin Yeni Yasaklar
İstanbul İl Hıfzıssıhha Meclisi toplantısında alınan karar gereği, İstanbul ...
HUMMEL DNA Konseptiyle Bursa Korupark AVM'de
Türkiye’nin dördüncü büyük şehri Bursa’nın, önemli alışveriş merkezlerinden ...
GAÜ Kurucu Rektör Akpınar 2020-2021 Eğitim Modelini Açıkladı
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü Serhat Akpınar, 2020-2021 ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol

  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
  YAZARLAR
 
 
Dilber Dansı Ya Olmasaydı, Hayatımız ne Olurdu ?
 
Hakan Solaker
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Magazin Ekibi diyor ki...
  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Burçin Terzioğlu ve İlker Kaleli

Burçin Terzioğlu ve İlker Kaleli

Byturco
  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK'TA MAGAZİN EKİBİ
  TWITTER'DA MAGAZİN EKİBİ
  ANKET
     
 
Hande Yener mi? Demet Akalın mı?

Hande Yener
Demet Akalın

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Magazin
  •Sinema
  •Müzik
  •TV Dünyası
  •Moda
  •Medya Dünyası
  •Kültür&Sanat
  •Turizm
  •Yaşam
  •Teknoloji
 
 
  •deneme