Bir adım önde...
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
mehmetkesim
 
ANA SAYFA MAGAZİN SİNEMA MÜZİK MEDYA FOTO GALERİ VİDEO GALERİ TÜMÜ
ANTALYA   21/26 °C
 
 
    Gönül Dağı’nın Asuman’ı Hazal Çağlar :“Benim Babam Oyuncu Olmamı İstemiyordu ama …”  
 
    Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi  
 
    Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında  
 
    Prof. Dr Ata Atun Yazdı :Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?  
CANLI BOMBA KORKUSU SOSYAL HAYATI NASIL ETKİLEDİ?
CANLI BOMBA KORKUSU SOSYAL HAYATI NASIL ETKİLEDİ?
 
IŞİD, Türkiye'nin operasyonları sonrası büyük şehirleri hedef alacağını açıklamıştı.
 
1 Ağustos 2015 Cumartesi - 22:51

İstanbul’da birbiri ardına yapılan bomba ihbarları ‘sosyal yaşamı’ derinden etkiliyor. Sıcakların da etkisiyle ‘metro, metrobüsler’ tercih edilmiyor. Büyük AVM’ler içindeki dükkan sahiplerine göre satışlar düşerken, AVM yönetimleri giriş yapan insan sayısında değişim fark etmediklerini söylüyor. İhbarlar ve son dönemde yaşanan süreç ‘gece hayatını’ da olumsuz etkilemiş. Yurtdışından gelenlerin sıfıra indiği gözlemlenirken, İstanbulluların da bir süre temkinli davranıp, gece hayatına rağbet göstermediği ifade ediliyor.
Korku ülkesi
Sokakların, AVM’lerin, metro ve metrobüslerin diğer günlere göre daha boş olması bir taraftan aşırı sıcak havaya, bir taraftan da her gün gelen bomba ihbarları haberlerine bağlandı.
Cumhuriyet'te yer alan habere göre, azalma olup olmadığıyla ilgili bilgi paylaşamayacaklarını belirten İETT yetkilisi, istatistiksel verileri karşılaştırmadıklarını söyledi. Yetkili gelecek hafta böyle bir veri paylaşımında bulunabileceklerini söyledi. Yurttaşlar, özellikle kalabalık yerlere gitmekten korkar hale gelirken; bazı yerlerde tüm uyarılara karşın AVM’lerin ve sokakarın boş olmadığı, özellikle turistlerin sayısının fazla olduğu dikkat çekti.
Emniyet de uyardı
Emniyet’in İstanbul’daki tüm ilçe emniyet müdürlükleri ve şube müdürlüklerine bir uyarı yazısı göndererek, metro, tramvay ile vatandaşın kalabalık olduğu noktalara yönelik eylemlere karşı dikkatli olunması yönünde uyarı yapması, yurttaşları tedbirli davranmaya yöneltmiş durumda. Cevahir, Zorlu Center, Optimum gibi AVM’lerde mağazası bulunan firmaların satışlarında yarı yarıya düşüş yaşandığı söylenirken; bazı yerlerde yoğunluğun azalmasında sıcak havanın etkili olduğu vurgulanıyor. AVM’lerin yönetimleri ise giriş yapan insan sayısında bir değişim yaşanmadığını belirtti.
Bomba ihbarları önlemleri iki kat artırdı
Suruç’ta yaşanan saldırı sonrası başlayan operasyonlar ve güvenlik söylemlerinin ardından Ankara’da güvenlik önlemleri arttırıldı. Bakanlık binaları çevresinde ve metro altında güvenlik üst düzeye çıkarıldı. Kalabalık alanlarda sivil polis artışı gözlemlense de halk ve esnaf, bomba korkusundan çok sıcaklardan şikayetçi. Ankara’da bakanlıkların bulunduğu bölgelerde hergün bulunan polis sayısı daha da arttırıldı. Güvenlik görevlileri bina dışında kontrollere başlarken, bina önlerinde araçların durmasına bile müsade edilmiyor. Bakanlık hizmet binalarının otoparklarına giren arabalar ise altlarına kadar aranırken, yoldan geçen insanlar polis tarafından şüpheli olarak görüldüklerinde GBT kontrolünden geçiriliyor.
İzmirlilerde ulaşım derdi
Yeniden tırmanan terör olayları, İzmir’de özellikle ulaşımda sıkıntı yarattı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, metro ve İZBAN’da güvenlik önlemlerini artırırken, bazı belediye otobüsü güzergahlarında gece saatlerinden itibaren yapılan seferler “anlık istihbaratlar doğrultusunda” kaldırıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, terör saldırıları sonrasında yaşananlar ve alınan kararlara ilişkin şunları kaydetti: “İZBAN ve metro duraklarında güvenlik önlemleri artırıldı. Otobüs seferlerinde zaman zaman sıkıntı olabiliyor. Saldırılar nedeniyle seferlerde aksamalar oluyor. Taşlı veya molotoflu saldırıların yaşandığı yerlerde özellikle son seferler sağlıklı yapılamayabiliyor. Bu da oradaki vatandaşları sıkıntıya sokuyor.”
Çapa: İstanbullu tedirgin
Gece hayatı da ihbarlardan nasibini almış vaziyette. Eğlence sektörünün duayen isimlerinden Celal Çapa gözlemlerini şöyle paylaştı:
“Bomba ihbarlarının gece hayatını son derece ciddi ve negatif bir yönde etkilediği kesin. Öncelikle yurtdışından gelen ve gece hayatına rağbet gösteren kesim sıfırlandı diyebilirim. Bırakın İstanbul’u Siirt’te yaşanan bir olay bile yurtdışından İstanbul’a gelecek olanı etkiler. Suruç’ta yaşanan katliamın hemen ardından zaten yurtdışından gelecekler programlarını iptal etti. Eşi Türk olan ve her yıl yaz aylarını Türkiye’de geçiren bir dostum bile Bodrum’da kiraladığı teknesine Rodos’tan binmeyi tercih etti. Bu gibi örnekler fazla. İstanbullular için de aynı şey geçerli. İstanbul’da ortak olduğum 3 işletmede de, diğer işletmeleri gözlemimde de gece hayatına rağbet eden İstanbulluların biraz çıkmakta tedirgin oldukları ve çıkmamayı tercih ettikleri gözle görülür bir gerçek. İstanbul’un dışında Bodrum’da da en popüler olan tesislerin boş olduğunu gözlemliyorum. Örneğin ben bile kendi aileme, çocuklarıma dışarı çıkarken temkinli olmalarını, kalabalık yerlerde bulunmamalarını, alışveriş merkezlerine gitmemeleri, toplu taşıma araçları kullanmamalarını söylüyorum. İnsanların rağbet göstermemesi normal sanırım.”
Sortie İşletme Koordinatörü Emre Bolat da durumu şöyle değerlendirdi: “Eğlence sektörü gündemden en fazla etkilenen sektördür. Geçmiş yıllara oranla yüzde 30’luk bir düşüş vardı zaten. Buna bir de Suruç’ta yaşanan saldırı sonrası gelişen olaylar etkiledi, düşüş yarıya yaklaştı. Ramazanda rutin bir düşüş olur sonrasında ayağa kalkar. Ancak ramazan sonrası bu olay ayağa kaldırmadı. Yurtdışı müşterisi de etkilendi. Üzgünüz.”
AVM’lerde önlem alıyoruz
Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği Başkanı Hulusi Belgü: “Alışveriş merkezlerinin ziyaretçi sayılarında herhangi bir azalma veya artış olmadı. Şu anda alışveriş merkezlerinin ziyaretçi sayılarıyla ilgili bir sorun yaşanmıyor. Şu ana kadar, resmi makamlardan herhangi bir uyarıcı yazı almadık. Ancak üzücü toplumsal olaylar yaşandığında bizler de kendi sektörümüzde gerekli önlemleri alıyoruz. Görülüyor ki, en önemli şey artık bu tür eylemlerin belirli bir bölgede olması veya belirli bir tarzda gerçekleşmesi diye bir şey yok. Bu sebeple vaka örnekleri hazırlıyor ve senaryolandırıyoruz.”
 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
TÜRKİYE'YE GELEN TURİST SAYISI DÜŞTÜ, GELİRLER AZALIYOR
 
DİKKAT EDİN! O YARIŞMAYA KATILAN BOŞANIYOR..
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
OGS SORGULAMALARI E-DEVLET’TEN YAPILABİLECEK
Köprü ve otoyollardan hızlı ve kolay geçişte kullanılan Otomatik Geçiş ...
METEOROLOJİ'DEN SICAK UYARISI: ZORUNLU OLMADIKÇA...
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurt genelinde kuvvetli sıcak hava dalgasının ...
SMS VE MAİL ŞİKAYET SİSTEMİ
Artık reklam için gönderilen SMS ve Mail dönemi kapandı. Yasal düzenleme ...
METEOROLOJİ'DEN 'KUVVETLİ SICAK HAVA DALGASI' UYARISI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta sonunda yurt genelinde hava sıcaklıklarının ...
 
 
İETT OTOBÜSLERİNDE KARA KUTU DÖNEMİ BAŞLIYOR
ETT, uçaklarda kullanılan kara kutu sistemini otobüslerde uygulamaya hazırlanıyor. ...
TOPLU TAŞIMALARA ÖZGECAN DÜZENLEMESİ
Antalya'da toplu ulaşım araçlarında, adli sicil kaydında cinsel saldırı, ...
GİB'DEN ÇOK ÖNEMLİ KART UYARISI
Gelir İdaresi Başkanlığından (GİB), kredi kartı bilgilerinin girilmesi ...
İSTANBUL’DA TRAFİKTE ZİKZAK ÇİZEN YANDI
İstanbul’da otomobille "zikzak" çizerek, trafiği tehlikeye düşüren magandaların ...
 
 
DÜNYA METEOROLOJİ ÖRGÜTÜ’NDEN TÜRKİYE’YE FLAŞ UYARI
Dünya Meteoroloji Örgütü’nden (DMÖ) yapılan açıklamada, Türkiye’nin sıcak ...
NİHAYET YAZ GELİYOR! HAVALAR ISINACAK
Türkiye genelinde hava sıcaklıklarının temmuzun ilk haftasında artarak, ...
DOLANDIRICILAR ŞİMDİ DE FACEBOOK’A DADANDI! İLK MESAJ ATIYORLAR SONRA DA!..
Uzun bir süre Türkiye genelinde telefon dolandırıcılığı artış göstermiş ...
O SMS’LERE 15 GÜN SONRA CEZA YAĞACAK
Şirketlere izin gönderilen mesajlar nedeniyle 15 gün içinde çıkacak yönetmelikle ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Gönül Dağı’nın Asuman’ı Hazal Çağlar :“Benim Babam Oyuncu Olmamı İstemiyordu  ama …”

Gönül Dağı’nın Asuman’ı Hazal Çağlar :“Benim Babam Oyuncu Olmamı İstemiyordu ama …”

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
  YAZARLAR
 
 
Dilber Dansı Ya Olmasaydı, Hayatımız ne Olurdu ?
 
Hakan Solaker
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Magazin Ekibi diyor ki...
  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Burçin Terzioğlu ve İlker Kaleli

Burçin Terzioğlu ve İlker Kaleli

Byturco
  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK'TA MAGAZİN EKİBİ
  TWITTER'DA MAGAZİN EKİBİ
  ANKET
     
 
Hande Yener mi? Demet Akalın mı?

Hande Yener
Demet Akalın

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Magazin
  •Sinema
  •Müzik
  •TV Dünyası
  •Moda
  •Medya Dünyası
  •Kültür&Sanat
  •Turizm
  •Yaşam
  •Teknoloji
 
 
  •deneme