Bir adım önde...
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
mehmetkesim
 
ANA SAYFA MAGAZİN SİNEMA MÜZİK MEDYA FOTO GALERİ VİDEO GALERİ TÜMÜ
ANTALYA   17/25 °C
 
 
    Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol  
 
    “Veda” oyunundaki başarısıyla Leyla Feray’a “Vasfi Rıza Zobu Ödülü”  
 
    Doç. Dr. Yurdagül Atun Yazdı : ​Suçlu kim?  
 
    Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Türkiye-AB İlişkilerinde Değişim  
Başkan Türel :Antalya 14 Milyon'a koşuyor'
Başkan Türel :Antalya 14 Milyon a koşuyor
 
Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından düzenlenen, 55 ülkeden 100’den fazla kuruluşun 200 katılımcısıyla gerçekleştirilen Geleneksel Sporların İhyası Forumunda konuşan Türel Rekor Bekliyor
 
18 Şubat 2018 Pazar - 16:04

Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından düzenlenen, 55 ülkeden 100’den fazla kuruluşun 200 katılımcısıyla gerçekleştirilen Geleneksel Sporların İhyası Forumu, Antalya’nın turizm merkezi Belek’teki Calista Otel’de gerçekleşti.
Foruma Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, protokol üyeleri ve çok sayıda davetli ile sporcu katıldı. 2 gün süren forumun açılışında konuşan Büyükşehir  Geleneksel Sporların İhyası Forumu’nda geleneksel spor olimpiyatları projesiyle Avrasya Oyunları başlatma çağrısında bulundu.
Antalya Büyükşehir belediye başkanı MenderesTürel konuşmasındaAntalya'nın 2018 Turizm sezenunda rekor sayıya ulaşacağını söyledi.
  Geleneksel sporların önemine işaret eden Başkan Türel, “Bugün dünya gündemine giremeyen kadim kültürlerimizin zenginliğini hem kendimiz yeniden öğreneceğiz hem de bütün dünyaya öğreteceğiz. Bunun için öncü olmaya hazırız” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, katılımcıları ve konukları selamlayarak, binlerce yıllık Yörük kültürünü, yağlı güreş kültürünü büyük bir tutkuyla yaşatan Antalya’da böyle bir foruma ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük bir gurur ve mutluluk duyduğunu söyledi.
HENTBOLU ÖĞRENDİK YAKAR TOPU UNUTTUK
Geleneksel sporlara sahip çıkılması gerektiğinin altını çizen Başkan Türel, “Geleneksel sporların canlandırılması, hiç şüphe yoktur ki modern sporlardan çok daha büyük bir anlama sahiptir. Geleneksel sporlar, kadim kültürlerin mirasına sahip çıkan, insanlığın binlerce senelik mirasının kaybolmasını önleyen, spora yeni bir anlam ve misyon yükleyen büyük bir alandır. Geleneksel sporlara sahip çıkılması, yeni ve daha güçlü bir uluslararası işbirliğinin temellerini atıyorken, bir taraftan da modernizmin ve küreselleşmenin tek tipleştirmesine ve kültür emperyalizmine haklı bir karşı çıkışı ifade etmektedir. Hollywood filmleri sayesinde Hindistan gibi büyük bir ülkede İngiltere’nin kriket sporunun oynandığını biliyoruz, fakat Hindistan’ın kendi sporu var mı, yok mu bunu bilmiyoruz. Amerikan beyzbolunu öğrenirken bir taraftan çelik çomak oyununu unuttuk. Hentbolu öğrendik ama yakar topu unuttuk. 
Spor tarihine, böyle bir kültür mirasına bugüne kadar yeterince sahip çıkamamış olmamızı anlamak kolay değildir. Yine de bir İngiliz atasözü der ki, ‘Better lose the saddle than the horse’, bizde ‘zararın neresinden dönülse kardır’ mealinde bir söz. İnşallah, birlikte bu gecikmeyi telafi edecek ve binlerce senenin geleneklerini yeniden ihya edeceğiz. Nitekim çok kıymetli konfederasyon başkanımızın fedakar çalışmaları sayesinde Türkiye olarak bu yolda hızlı ilerlemeye başladık” dedi.
TURİZMDE REKOR KIRACAĞIZ
Antalya’nın geleneksel sporların ihya edilmesinde öncü şehirlerden birisi olmasının önemli hedeflerinden olduğuna dikkat çeken Başkan Türel, “ Bunun için de büyük bir gayret ortaya koyuyoruz. Çünkü bu, Antalya gibi bir tarih şehri için, Antalya gibi bir dünya şehri için kaçınılmaz bir görevdir. Biz, bütün dünya milletleri, dünyanın her yerinden yüz binlerce, milyonlarca insanı bir araya getiren, uluslararası dostluğun gelişmesine katkı sağlayan bir şehiriz. Antalya, Avrupa’nın, Asya’nın, Ortadoğu’nun ve Akdeniz’in barış, kardeşlik ve huzur şehridir. Antalya’ya Almanya’dan, Norveç’ten, İngiltere’den, Rusya’dan, İran’dan, Kazakistan’dan, Kırgızistan’dan, Azerbaycan’dan ve daha birçok ülkeden on binlerce kişi geliyor ve sadece turistik amaçlı gelmiyor. Antalya’yı ikinci ev olarak kabul ederek yerleşiyor. İşte bu bizim ifade ettiklerimizin çok güzel bir göstergesidir. Bu yıl yeniden dünya turizminde rekor kıran şehirler arasında olacağız ve yaklaşık 14 milyon yabancı turisti, ziyaretçiyi Antalya’da misafir edeceğiz. İnşallah tüm zamanların rekoru olacak” diye konuştu.
ÖNCÜ OLMAYA HAZIRIZ
Başkan Türel, sözlerine şöyle devam etti: “Antalya’da sadece kendi geleneksel sporlarımızı değil, Rus, Kırgız, Kazak, Macar, Moğol gibi bütün kardeş ülkelerin geleneksel sporlarını da hem kendimiz tanımak hem de Antalya’ya gelen ziyaretçilere tanıtmak isteriz. Yabancı misafirlerimize bu daveti gönülden yapıyorum, Antalya olarak böyle bir işbirliğini kardeşliğimizin nişanesi olarak en güzel şekilde yürütmeye hazırız. Birlikte daha büyük hedeflere de yürüyebiliriz. Geliniz, geleneksel spor olimpiyatları projesine de kıyısından köşesinden yavaş yavaş başlayalım ve dünya kültürüne yeni bir zenginlik katalım. Dünya sporunda Avrupa kupaları var, Asya oyunları, Amerika organizasyonları var, Akdeniz oyunları da var. Neden biz de Avrasya oyunları başlatmayalım. Önce kendi aramızda başlarsak, yavaş yavaş bunu bütün dünyaya yayabiliriz. Geleneksel sporlar bizim kendimizi tanımamızı, birbirimizi tanımamızı sağlayacaktır. Buna çok büyük kolaylık sağlayacaktır. Birbirimizi daha iyi tanıdığımızda köklerimizin ne kadar ortak olduğunu ve çok daha güçlü bir geçmişe sahip olduğumuzu göreceğiz. Aynı zamanda bugün dünya gündemine giremeyen kadim kültürlerimizin zenginliğini de hem kendimiz yeniden öğreneceğiz hem de bütün dünyaya öğreteceğiz. İşte bunun için, ümit ederim ki hem hükümetler hem de şehirler veya belediyeler olarak geleneksel sporlara daha fazla önem vermemiz gerekiyor ve veriyoruz. Antalya olarak biz bu konuda hep öncü ve önde olmaya hazırız. İşbirliğine, kardeşliğimizi ve dostluğumuzu güçlendirmeye hazırız.”
BİZ ADIM ATTIK
Antalya’da Uluslararası Yörük Festivali başlatarak geleneksel sporların yaşatılması konusunda küçük adımları atmış bulunduklarına dikkat çeken Başkan Türel, “Tabii ki Antalya’da Uluslararası Yörük Festivali kapsamında buna benzer küçük adımlarımızı da atmış bulunuyoruz. Geçen yıl Yörük Festivali kapsamında yabancı ülkelerden gelen katılımcıların ve sporcuların sayesinde muhteşem gösteriler izledik. Atlı okçuluk, cirit gibi sporlar geçen sene Yörük Festivali içerisinde yer aldı ve 10 binlerce Antalyalı misafirimiz bunları ilgiyle izledi. Bu yıl ilk kez Antalya’nın ve fethinin 811’inci kuruluş  yıldönümünde 1250 Antalya Fetih Kupası geleneksel okçuluk yarışını 150 sporcunun katılımı ile organize ediyoruz. 150 sporcunun 80’i Antalya’dan katılan sporcular olacak” dedi. 
OKÇULUK EĞİTMENLER KURSU AÇTIK
Antalya’da bir ilki gerçekleştirerek ‘Geleneksel Okçuluk Eğitmenler’ kursu açtıklarını hatırlatan Başkan Türel, “65 kursiyer kursu tamamladı. Fetih törenleri kapsamında sertifikaları verilecek. Biz geleneksel sporlarımızı Yörük Şehri olarak, Uluslararası Yörük Festivalleri düzenleyerek önemsiyoruz ve on binlerce vatandaşımıza tanıtıyoruz. Güney Kore’de yapılan Dünya Atlı Okçuluk Şampiyonası’nda Dünya Şampiyonu olan Kayahan Kürtül kardeşimize de Antalya Okçular Tekkesi Gençlik ve Spor Kulübümüze transfer ettik. Antalyalı sporcu olarak yeni dünya şampiyonlukları kazanacak bir kardeşimizi Antalya’ya taşıdık. Sporla beraber skoru en güzel şekilde taşıyalım dedik. Antalya Okçular Kulübümüze geleneksel sporumuza sağladığı katkı ve bize verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyor, forumun başarılı geçmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Sümer Ezgü'nün Acı Günü
 
Bakan Ataoğlu KKTC Turizm Hedeflerini Büyütüyor
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Grand Pasha Otel Personeli Hakan Yazıcıoğlu ile Çoştu
12 Ay Boyunca KKTC turizmine hizmet veren Otelin personeli Düzenledikleri ...
Başkan Türel Antalya Seni Bekliyor Tanıtım Kampanyasını İstanbul'da Başlattı
Dünya turizminin lider şehirlerinden biri olma yolunda hızla ilerleyen ...
Saklıkent Kar Şenlikleri İptal
Antalyanın Saklıkent Kayak Merkezinde Düzenlenecek Kar Şenlikleri Zeytindalı ...
Türkiye’ye 22 Dilde Tanıtım
Türkiye, 3 yıl boyunca 74 ülkede 22 dilde tanıtılacak
 
 
Tepki Çeken Localar Bir Günde Gitti!
Dünyanın en özel koylarından Ölüdeniz Kumburnu bölgesindeki milli parkta ...
Tanıtım Günlerinde Antalya Durağı
Antalya’da düzenlenen KKTC etkinliğinde konuşan KKTC Turizm ve Çevre Bakanı ...
Tatilcilerin Ramazan Bayram Tercihi Antalya Oldu
Ramazan Bayramı tatilini sahillerde geçirmek isteyenlerin en çok tercih ...
Kaleiçi Old Town Festivali’nde Geri Sayım Başladı
Muratpaşa Belediyesi’nin bu yıl 2’ncisini gerçekleştireceği Kaleiçi Old ...
 
 
Dünyanın En İyi Havayolları Açıklandı
Skytrax, 2017 yılının en iyi havayolu firmalarını Paris'te düzenlenen Air Show'da açıkladı
Moskova’da Kemer Rüzgarı
Moskova’da düzenlenen Büyük Türkiye Festivali’nde Kemer Belediyesi standı ilgi odağı oldu.
Kepez’den Moskova Çıkarması
Rusya’nın başkenti Moskova’da gerçekleştirilen Türkiye Festivali’nde Antalya’nın ...
MÜSİAD’ın Helal Turizm Raporu Hazır
MÜSİAD Antalya Şubesi Turizm Komisyonu’nca planlanarak gerçekleştirilen ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol

  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
  YAZARLAR
 
 
Dilber Dansı Ya Olmasaydı, Hayatımız ne Olurdu ?
 
Hakan Solaker
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Magazin Ekibi diyor ki...
  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Burçin Terzioğlu ve İlker Kaleli

Burçin Terzioğlu ve İlker Kaleli

Byturco
  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK'TA MAGAZİN EKİBİ
  TWITTER'DA MAGAZİN EKİBİ
  ANKET
     
 
Hande Yener mi? Demet Akalın mı?

Hande Yener
Demet Akalın

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Magazin
  •Sinema
  •Müzik
  •TV Dünyası
  •Moda
  •Medya Dünyası
  •Kültür&Sanat
  •Turizm
  •Yaşam
  •Teknoloji
 
 
  •deneme