Bir adım önde...
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
mehmetkesim
 
ANA SAYFA MAGAZİN SİNEMA MÜZİK MEDYA FOTO GALERİ VİDEO GALERİ TÜMÜ
ANTALYA   20/25 °C
 
 
    Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi  
 
    Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında  
 
    Prof. Dr Ata Atun Yazdı :Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?  
 
    81 ilde "Narkoçelik-13” operasyonları düzenlendi.  
12 Saatte 3 Aylık Yağış Alan Antalya'da Yaralar Sarılıyor
12 Saatte 3 Aylık Yağış Alan Antalya da Yaralar Sarılıyor
 
Antalya’nın merkez ilçelerinde yaşanan sel baskınları ve taşkınlar nedeniyle düzenlenen AFAD Koordinasyon Toplantısı İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantılar sonrası yaralar sarılmaya başlandı
 
14 Şubat 2024 Çarşamba - 18:17

112 Acil Çağrı Merkezi’nde düzenlenen AFAD Koordinasyon Toplantısı’na İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu’nun yanı sıra, Vali Hulusi Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Milletvekili Mustafa Köse ,AK Parti Antalya Muratpaşa Belediye Başkan Adayı Özdemir Manavoğlu ile ilgili kurum ve kuruluşların yetkilileri katıldı.
Şehirde  12 Saatte 3 Aylık Yağış Alan İlçeler Var 
Toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu; “Bugün saat 01.00 itibarıyla merkezde başlayan şiddetli yağmur ve fırtına sonrasında son 12 saatte metrekareye Kepez'de 330, Muratpaşa’da 242, Döşemealtı'nda ise 91,8 kilogram yağış düştü. Kepez'in aylık yağış ortalaması ise 112 kilogram. Kepez’e son 12 saatte üç ayda alacağı yağmur yağdı. Şiddetli bir yağmur ve fırtına oldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bizi Antalya'ya görevlendirdi. Valimizin liderliğinde, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Kepez Belediye Başkanımız, Milletvekillerimiz ve ildeki Afet Koordinasyon Merkezi’nde bulunması gereken kamu kurumlarımız, bölge müdürlerimizle koordine ediyorlardı. Biz de AFAD olarak çevre illerden ve bölgelerden Antalya'ya destek ekibi yönlendirdik. Şu ana kadar bölgede ki personel sayısı toplam 2131. 394 motopomp pompa ve dalgıçlarla su tahliye işlemleri devam ediyor.” dedi.
1 Vatandaşımız Hayatını Kaybetti
Yağmurun başladığı andan itibaren 112 Acil Çağrı Merkezi’ne 3 bin 500 ihbarda bulunulduğuna dikkat çeken Bakan Yardımcısı Karaloğlu; “Tüm ihbarlara hızlı bir şekilde ulaşmaya gayret ettik. Şu ana kadar bölgede AFAD ve diğer kurumların ekipleri tarafından 989 vatandaş tahliye edildi. Maalesef, Kepez ilçemizdeki Gıyaseddin Keyhüsrev, su ve çamur tahliyesi çalışmaları yapılırken bir vatandaşımızın cansız bedenine ulaşıldı. Rabbim rahmet eylesin.” şeklinde konuştu.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın Antalya Valiliğine, AFAD üzerinden acil yardım ödeneği olarak, 20 milyon lira aktardığını ifade eden Bakan Yardımcısı Karaloğlu, şehrin olası acil ihtiyaçlarının buradan karşılanacağını söyledi.
Turuncu Kod Antalya İçin Devam Ediyor
Şehirde ulaşımla ilgili bir sorun yaşanmadığına vurgu yapan Bakan Yardımcısı Karaloğlu; “Kemer, Kumluca karayolunda iki noktada küçük heyelanlar oluştu. Karayolları Bölge Müdürlüğü’müzün ekipleri o heyelanları kaldırarak ulaşımı sağladılar. Bölgede şu anda elektrik noktasında kısmi sorunlarımız var. Kepez ilçemizde 8 mahallede, Aksu ilçemizde 3 mahallede şu anda elektrik kesintileri var. Şu anda bölgeyi elektrikle tekrar kavuşturmak için çalışmalar devam ediyor. Bizler Valimiz, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımızla beraber bölgede yapılan çalışmaları, arama kurtarma ve tahliye faaliyetlerini yerinde inceleyeceğiz. Yarın içinde Antalya, Burdur, Isparta ve Muğla'da turuncu kod devam ediyor. Vatandaşlarımıza da çağrımızdır lütfen yaptığımız uyarılara uysunlar. Mecbur olmadıkça tehlike arz eden bölgelere de girmesinler. Antalya’mıza geçmiş olsun. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, sevenlerine de baş sağlığı diliyoruz.” ifadelerini kullandı.
Açıklama sonrasında sel baskını ve taşkınların yaşandığı noktalarda incelemelerde bulunuldu.

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Antalya’da yaşanan su baskınlarına ilişkin basına açıklamalarda bulundu. Bakan Yardımcısı Karaloğlu; “Tüm birimlerimizle sahadayız. 426 noktada süren çalışmalarımızı en yakın zamanda bitireceğiz.” dedi.
Antalya İl Afet Ve Acil Durum Müdürlüğü’nde düzenlenen basın açıklamasına İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Vali Hulusi Şahin, Antalya Milletvekili Mustafa Köse, AFAD Başkan Yardımcısı Önder Bozkurt ile ilgili kurum ve kuruluşların yetkilileri katıldı.
Antalya İçin Turuncu Kod Kaldırıldı
Açıklamasının başında, Antalya’daki Turuncu Kod uyarısının kaldırıldığını belirten Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu; “13 Nisan saat 01.00 itibariyle Antalya’nın 5 merkez ilçesi yoğun bir yağış aldı. Özellikle Kepez ilçemizde 24 saatte metrekareye 372 kilogram yağış düştü. Muratpaşa’da 277 kg, Döşemealtı ise 69 kilogram yağış aldı. Antalya’da yağışlar bugün saat 18.00’e kadar yoğun olarak, yarın saat 12.00’ye kadarsa kısmi olarak devam edecek. Meteoroloji Antalya için Turuncu Kod uyarısını bugün itibariyle kaldırdı. ” dedi.
Vatandaşlardan 5 bine Yakın İhbar Aldık
Su baskınlarına ilişkin rakamları açıklayan Bakan Yardımcısı Karaloğlu, Antalya’nın merkezi, Kepez, Muratpaşa ve Konyaaltı ilçelerinden 5 bine yakın ihbar geldiğini belirtti. Karaloğlu; “112 Acil Çağrı Merkezi’mize vatandaşlardan gelen toplam ihbar sayısı 5 bin civarında. Bunun 2 bin 493’ü su basması ile ilgili ve büyük bir kısmına müdahale edildi. Şu anda da 426 noktada çalışmalar devam ediyor. Gün içerisinde kalan 426 noktadaki su tahliye çalışmalarımıza da tamamlayacağımızı tahmin ediyoruz.” şeklinde konuştu.
Halil Yıldız Adlı Vatandaş Hayatını Kaybetti
Muratpaşa ilçesinde bulunan Gıyasettin Keyhüsrev kavşağında 1977 doğumlu Halil Yıldız isimli bir vatandaşın hayatını kaybettiğini ifade eden Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, 3 vatandaşın da su baskınından dolayı hafif yaralandığı bilgisini verdi.
Aksu’da 211 Çiftçimizin 1200 Dekarlık Zararları Var
Öte yandan, tarım alanlarında zarar tespit çalışmalarına başlamak için suların çekilmesini beklediklerini ifade eden Bakan Yardımcısı Karaloğlu; “Tarımsal alanda özellikle Aksu bölgesindeki seralarda 211 çiftçimizin, 1200 dekarlık zararları var. Ayrıca 14 küçükbaş hayvanımız telef oldu. Bölgede şu anda su olduğu için tarımsal alanda zarar tespit çalışmalarına başlayamadık. Suların çekilmesini bekliyoruz.” diye konuştu.
Sorunlara Hızlı Bir Şekilde Müdahale Ediyoruz
Kepez Devlet Hastanesinde yaşanan su baskını sorununun hızlı bir şekilde çözülerek vatandaşın hizmetine açıldığını da belirten Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu; “Kepez Devlet Hastanesi’ndeki sorun hızlı bir şekilde giderildi. Şu anda tam teşekküllü olarak vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam ediyor. Kamu binaları, öğrenci yurtları, okul binalarımız diğer semt polikliniği gibi alanlarda da sorunlarımız var. Oradaki çalışmalarımız da devam ediyor. Özellikle okulların bahçe ve bodrumlarındaki su birikintileri ile ilgili tahliyelerimiz devam edecek. İnşallah bugün okullardaki eksikler tamamlanıp sorunlar giderilerek yarın eğitime kaldığı yerden devam edilecek “dedi.
Hasar Tespit Çalışmaları Devam Ediyor
Üzerinde durdukları en önemli konulardan birinin hasar tespit çalışmaları olduğunu vurgulayan Bakan Yardımcısı Karaloğlu; “Afet Zarar Tespit Komisyonu, İl Defterdarlığı’mızın bilgisinde dün itibari ile çalışmalarına başladı. Bugün 360 kişilik bir heyetle sahadalar. Ayrıca Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan 50 kişilik Afet Hasar Tespit Komisyonu’muz var. Su baskını dolayısıyla vatandaşlarımızın iş yerleri ve konutlarında oluşan hasar tespit çalışmalarımız bugün de devam edecek. Vatandaşımızın hasar ve zarar tespitlerini tamamlayıp, AFAD olarak vatandaşlarımıza nasıl yardımcı olacağımızı konuşacağız.” ifadelerini kullandı.
Tüm Vatandaşlarımıza Geçmiş Olsun
Antalya’da herhangi bir enerji, haberleşme ve ulaşım sorunu olmadığını belirten Bakan Yardımcısı Karaloğlu; “Başta AFAD olmak üzere, çok sayıda ekip sahada çalışıyor. Sağlık konusunda da UMKE ekiplerimiz sahada. Türkiye’nin muhtelif bölgelerinden gelen binin üzerinde AFAD gönüllümüz var. Şu anda vatandaşlarımızın iş yerleri ve evlerinde devam eden temizleme çalışmalarına destek veriyorlar. Bizler, vatandaşlarımızın bütün sorunları çözülmeden sahadan çekilmeyeceğiz. Çalışmalarımız Valimiz Hulusi Şahin’in koordinasyonunda, vatandaşımızın sorunları bitinceye kadar devam edecek. İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya 20 Milyonluk acil yardım ödeneği Antalya’ya göndermişti. Bugünkü zarar tespit çalışmalarından sonra ihtiyaç olan ödenek de inşallah Antalya Valiliği’mize gönderilecek. Vatandaşlarımızı kısmen de olsa rahatlatmış olacağız. Ben tekrar Antalya’mıza ve Antalya’mızda yaşayan insanımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” ifadelerini kullandı.
Basın açıklamasının ardından AFAD Koordinasyon Toplantısı’na geçildi.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Prof.Dr. Ata Atun Yazdı :Müzakerelerin İçeriği Değişir mi?
 
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar Başkanlığında Özel Sorunlar Toplantısı
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Başkan Erdoğan Antalya'nın Adaylarını Resmen İlan Etti
Ak Parti’nin Antalya’daki 14 ilçe belediye başkan adayı belli oldu. 5 ...
GÜNKAF 2024 sürprizlerle geliyor
Akdeniz Üniversitesi, Güney Kariyer Fuarı’na ikinci kez ev sahipliği yapmaya ...
ATAV'ın Yılın Kadını Ödülü Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan'a
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’a Antalya Tanıtım ...
BARÜ Projesi Kapalı Alanın Hava Kirliliğini Önlüyor
BARÜ’nün projesiyle kapalı ortamlardaki hava kirliliğinin üzerinde durulacak ...
 
 
Otizm Farkındalığı Liv Hospital,Todev İşbirliği Maceristana Taşındı
Liv Hospital 2024 yılında otizm farkındalığını arttırmak için Todev ile ...
KKTC'de Meteroloji Sağanak ve Soğuk İçin Uyardı
Meteoroloji Dairesi’nin 30 Ocak – 5 Şubat tarihli hava tahmin raporuna ...
Rauf R. Denktaş/ TOROS 100 Yaşında Proğramıyla GAÜ'de Anıldı
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Merhum Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif ...
Kıbrıs Türk Narenciye Üreticiler Birliğinden Eylem
Kıbrıs Türk Narenciye Üreticiler Birliği, narenciye ürünlerinin ihracı ...
 
 
Öğretmen Cansu Bolat Yapay Zekaya Meydan Okuyor
Dünyanın yapay zekâ ile çalkalandığı günümüzde yapay zekayla yarışan bir ...
GAÜ'de Denktaş'a Özel Anma Proğramı
Girne Amerikan Üniversitesinde Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş ...
KTTB, solunum yolu enfeksiyonlarına karşı korunma tavsiyelerinde bulundu
Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB), kış ayları sebebiyle ateş, öksürük, ...
Akdeniz Üniversitesi’nden Bir İlk Daha : akciğer hastalığı teşhisinde ameliyatsız biyopsi dönemi
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı, Akdeniz ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi

Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
  YAZARLAR
 
 
Dilber Dansı Ya Olmasaydı, Hayatımız ne Olurdu ?
 
Hakan Solaker
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Magazin Ekibi diyor ki...
  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Burçin Terzioğlu ve İlker Kaleli

Burçin Terzioğlu ve İlker Kaleli

Byturco
  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK'TA MAGAZİN EKİBİ
  TWITTER'DA MAGAZİN EKİBİ
  ANKET
     
 
Hande Yener mi? Demet Akalın mı?

Hande Yener
Demet Akalın

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Magazin
  •Sinema
  •Müzik
  •TV Dünyası
  •Moda
  •Medya Dünyası
  •Kültür&Sanat
  •Turizm
  •Yaşam
  •Teknoloji
 
 
  •deneme